Krizden çıkışın adresi ATATÜRK

İzmir, bu yıl üçüncü kez 'bir garip diye' nitelendirilecek İktisat Kongresi'ne ev sahipliği yaptı. Üç kongrenin...

İzmir, bu yıl üçüncü kez 'bir garip diye' nitelendirilecek İktisat Kongresi'ne ev sahipliği yaptı. Üç kongrenin de en anlamlı ve üzerinde düşünülmesi gereken söylemini TTK Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin dile getirdi. Ekonomik krizden çıkışın adresi olarak Atatürk'ü gösterdi.

ATATÜRK'ün Cumhuriyet'in 15'nci yılında Nazilli Basma Fabrikası'nın kapısında çekildiği fotoğrafı gösteren Türk Tarih Kurumu Başkanı Çetin, 'Fabrika kapısının önünde 'Her fabrika bir kale' ve 'Dünü unutma bugünü iyi anlarsın' yazıyor. Dünü unuttuğumuz için bugün bazı şeyleri anlamakta zorlanıyoruz. Tarih aslında bir akıştır, hiçbir şey bitmemiştir. Bugün Misak-ı İktisadi ilkelerine baktığımızda bize ne kadar lazım olduğunu anlıyoruz' dedi.

ÜLKENİN tek gündeminin ekonomi olduğu bir zaman diliminde gerçekleştirilen İzmir İktisat Kongresi'ne katılımın oldukça az olduğu objektiflere yansıdı. Gözler, ekonominin kaptanı Bakan Şimşek ile son günlerde yıldızı parlayan Merkez Bankası Başkanı'nı aradı. Kongreye iki haber ajansının dışında basının davet edilmediği öğrenildi. Kongre için iş birliği yapan kurumlar ilgi çekti gündem ise 'bir garip' olarak nitelendirildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme