Kronik hale gelen mutsuzluktan kurtulun

Günlük hayatın rutin sıkıntılarından kurtulmak için basit zihin egzersizleriyle kendi kendinize de mutlu olabilirsiniz. İşte kendi...

TAKİP ET

Günlük hayatın rutin sıkıntılarından kurtulmak için basit zihin egzersizleriyle kendi kendinize de mutlu olabilirsiniz. İşte kendi kendinizi mutlu edebilmek için yapmanız gereken zihin egzersizleri

Bazen altından kalkamadığınız sorunlarla baş etmek zorunda kalabilir bu nedenle de kalıcı mutsuzluğun kölesi haline gelebilirsiniz. Bir araştırmaya göre insanın kendini mutlu edebilmesi için zihin egzersizleri yapması gerekiyor.

KENDİNİZLE BARIŞIN

Mutlu insanların mutlu toplumlar yarattığı kesin bir görüş. Mutluluğun okulda öğretilmeyen bir his olduğunu biliyoruz. Bu durumda herkesin kendine mutlu olabilmenin yollarını açması gerekmekte. Bir başka kesin görüş de, dışarıdan gelen mutluluğun geçici olduğu. Geçici mutlulukları bir kenara bırakın ve kendinize dönün.

POZİTİF OLMAYI BIRAKMAYIN

En sık duyduğunuz cümlelerden biri olabilir ama en kesin tedavi olduğunu da unutmamak gerekir. Mutlu hissetmenin ilk adımı başınıza gelen her olaydan pozitif bir anı yaratmak. Hayatın bir mutluluklar denizi olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Gökyüzü azıcık bulutlandı diye hemen denizden çıkmayın. Beklerseniz güneş ışıklarının tekrar sizi ısıtacağını görürsünüz.

BIRAKIN ARKADAŞLARINIZ BULUTLARI DAĞITSIN

Güneşi geri getiren en önemli unsur arkadaşlar. Etrafınızda sizi neşelendiren ve eğlendiren insanları yakın tutun. Olumsuzluk enerji emen bir döngü haline gelir. İçine girerseniz siz de sadece enerji emen birine dönüşürsünüz. Bırakın o her esprisi sizi gülme krizine sokan arkadaşlarınız bulutları dağıtsın.

ÇOCUKÇA DAVRANMAK KÖTÜ DEĞİL

Hayatımızın en mutlu günlerine geri dönmeyi kim istemez? Çocukluktaki bu fütursuz hayatın nedeni kimsenin bizi yargılamayacağını bilmemiz olabilir ya da bizim kimsenin düşüncelerini umursamamamız. Eskiyi hatırlayın ve sizi üzen durumlarda çocukça davranmaktan kaçınmayın. Yetişkin dünyasının yarattığı problemler için bir çözüm üretemediği ortada. O vakit çözüm çamurlu suya basarak geçmekte olabilir.

ZİHNİNİZİ TEMİZLEYİN

Zihnimiz gördüğü, duyduğu ve hissettiği her şeyi kaydeder. Zamanı gelince bu duyguları kullanarak tepki vermekte de çekince duymaz. Siz de bu hafıza kaydının sizi harekete geçirmesini beklersiniz. Bu kayıt alanı ne kadar dolu ise hareketleriniz o kadar yavaş ve hantal hale gelir. Mutluluğunuz için kendinize vakit ayırın ve bu bilgi deposundan ne kadar olumsuz düşünce varsa silin.

İŞİNİZE ODAKLANIN

Odaklandığınız bir işi bitirmek sizi mutlu eder. Bu iş kağıt boyamaktan tahta çakmaya, araba satmaktan maraton koşmaya kadar uzanan geniş bir eylem dünyası. Bu dünyada mutlaka yapmayı istediğiniz işler olacak. Başladığınız bir işi bitirin.

Bakmadan Geçme