‘Kullanamazsın’ dediler, TIR ehliyeti aldı!

Pandemi döneminde TIR şoförlüğü yapan eşi Ahmet Bakıray ile birlikte seferlere çıkan Aysel Bakıray, bir gün...

Pandemi döneminde TIR şoförlüğü yapan eşi Ahmet Bakıray ile birlikte seferlere çıkan Aysel Bakıray, bir gün TIR'ı kullanmak istedi. Eşi de hem ehliyetin yok, hem de 'kullanmasını bilmiyorsun' deyip, TIR kullanmasına izin vermeyince Aysel Bakıray, sefer dönüşü eşinden habersiz sürücü kursuna yazıldı. Önce kamyon, daha sonra TIR ehliyetini alan Aysel Bakıray, eşine sürpriz yaptı. Ehliyetini alan Aysel Bakıray, daha sonra eşiyle birlikte çıktığı seferlerde direksiyon sallamaya başladı. Uzun yolların sultanı Aysel kaptan, şimdi yollarda kendisini fark eden sürücülerin selamına korna çalarak karşılık vermeyi ihmal etmiyor.

'SÜRPRİZ YAPTIM'

Butik işi olduğunu belirten Aysel Bakıray, 'Pandemi döneminde eşimle birlikte yola gitmiştim. Eşime 'bir kere sürebilir miyim?' dedim, ehliyetim olmadığı için 'hayır' dedi. Dönüşte onun haberi olmadan kursa yazıldım. İlk önce kamyon, daha sonra TIR ehliyetimi aldım. Bu süreçte eşimin haberi yoktu ve ben SRC ve psiko teknik belgemi de aldım. Bunları alarak eşime sürpriz yaptım. İlk önce eşim çok şaşırdı ama sonra çok hoşuna gitti, gururlandı' dedi.

'GÖRENLER ŞAŞIRIYOR'

Şu an eşi ile birlikte hafta sonları yola çıktığını anlatan Aysel Bakıray, 'Hakkari'ye kadar gittik. Doğu Anadolu olmak üzere Karadeniz, Akdeniz Bölgesine gidiyoruz. Şu an ağırlıklı Antalya'ya gidip geliyoruz. Eşim yorgun oluyordu, şimdi benim sayemde dinlenmeye başladı. Benim TIR kullandığımı görenler gurur duyuyor, olumlu tepkiler alıyorum. Bu benim daha çok hoşuma gidiyor. Karadenizli olduğum için 'yapamazsın' dediklerinde daha çok inadına yapıyorum, daha da azimli yapıyorum çünkü ben babamın kızıyım. Güçlü ve çalışkan olmayı babamdan öğrendim. Şu an eşimle yola çıktığım için çok mutluyum ve keyifliyim. İnsanlar benim TIR'dan indiğimi görünce çok şaşırıyorlar. Bence kadın ve erkek cinsiyet ayrımı yapılmamalı. Kadınlar istedikten sonra her şeyi yapabilir' diye konuştu.

SIRA AVRUPA'DA

'Peşinden gidilecek cesaretin varsa bütün hayalleriniz gerçek olur' diyen Aysel Bakıray, 'Şimdi eşimle birlikte Avrupa turları hayalimiz var. İş seyahatimize çift şoför olarak gitmek istiyoruz. Allah izin verirse bu hayalimizi 5 yıl içerisinde gerçekleştirmek hedefindeyiz' dedi.

İHA

Bakmadan Geçme