Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, festivalin kapsadığı şehirleri duyurdu

İstanbul Kültür Yolu Festivali hangi tarihlerde düzenlenecek? Festivalin galası hangi temsille yapılacak? Kültür ve Turizm Bakanı kimdir? 2025 yılında festivalin hangi şehirlerde düzenleneceği duyuruldu?

İstanbul Kültür Yolu Festivali yarın başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'de düzenlenen basın toplantısında festival hakkında bilgi verirken, Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne dâhil edilen yeni şehirleri de duyurdu.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen İstanbul Kültür Yolu Festivali, yarın başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'de düzenlenen basın toplantısında festivalin detaylarını açıkladı. Ersoy, İstanbul'un bu eşsiz kültürel yolculuğun başlangıç noktası olduğuna dikkat çekti ve festivalin 28 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında 110'dan fazla etkinlik alanında 500'den fazla etkinlikle gerçekleştirileceğini duyurdu.

Festivalin galası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının "Carmina Burana" temsiliyle yapılacak. Galataport ve Ümraniye Millet Bahçesi'nde birçok sanatçının konserleri yer alacak. Ayrıca, çeşitli sanat sergileri ve film etkinlikleri ile çocuklara yönelik aktiviteler de festivalde yer alacak.

Bakan Ersoy, İstanbul'un bu yıl 12 milyon 270 bin ziyaretçi ağırladığını belirterek, festivalin amacının Türkiye'nin kültürel mirasını uluslararası alanda tanıtmak olduğunu vurguladı. 2025 yılı için ise festivalin 20 şehirde düzenleneceğini ve Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri'nin de programa dahil edileceğini duyurdu.

Bakmadan Geçme