Kümes Hayvancılığı Üretimi’nin detayları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ocak 2023 tarihine ait “Kümes Hayvancılığı Üretimi” raporu bugün yayımlandı.

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ocak 2023 tarihine ait 'Kümes Hayvancılığı Üretimi' raporunun detayları bugün belli oldu.

Deprem felaketinden etkilenen bölgelerden sağlıklı veri/bilgi elde edilememesi nedeniyle, istatistik üretim süreçlerinde geçici uygulamaların yapıldığını da belirten TÜİK, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretiminin yüzde 3,3 arttığını açıkladı.

Tavuk ve hindi eti üretiminde azalış

Tavuk eti üretimi, kesilen tavuk sayısı ve hindi eti üretiminde de azalmalar yaşandığı belirtildi. Tavuk eti üretiminde yüzde 3,8, kesilen tavuk sayısında yüzde 6 ve hindi eti üretiminde yüzde 16,2'lık bir azalış meydana geldi.

Kümes hayvancılığı üretim miktarı verilerine bakıldığında; Aralık ayında 201 bin 123 ton olan tavuk eti üretiminin Ocak ayında yüzde 4,6 azalarak 191 bin 807 ton olduğu görülmekte.

Tavuk yumurtası üretiminde de düşüş var

Aralık ayında 1 milyar 745 milyon 979 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi ise Ocak ayında yüzde 1,1 azalarak 1 milyar 727 milyon 224 bin adet oldu.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme