'Kürk Mantolu Madonna' filminde Raif Efendi'yi canlandıracak

Sabahattin Ali'nin Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Kürk Mantolu Madonna romanının sinema uyarlamasının hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak, filmin kadrosuna başarılı oyuncu Salih Bademci'nin katıldığı ve Bademci'nin romanın baş karakteri ‘Raif Efendi'yi canlandıracağı açıklandı.

Türk ve Alman ortak yapımı olan filmin senaryosu Mert Dikmen tarafından kaleme alındı, yönetmenliğini ise Enes Ateş üstleniyor. Salih Bademci'ye ‘Raif Efendi' rolü için teklif götürüldüğü ve oyuncunun projeye sıcak baktığı belirtilirken, imza aşamasında olduğu öğrenildi.

Uluslararası Ortak Yapım

Duvar'ın haberine göre, film; Fikri Harika Prodüksiyon, Tme Films ve Alman yapım firması CAB Film'in ortaklığında çekilecek. CAB Film, son olarak Grimme Ödülü kazanan Netflix orijinal dizisi German Genius ile dikkat çekmişti. Filmin Aralık ayında çekimlere başlaması planlanıyor.

Yaklaşık 10 aylık hazırlık süreci sona ermek üzere olan yapımın başrol kadın oyuncusu henüz açıklanmadı. Film, iki farklı zaman diliminde, 1920'ler Almanya'sı ve 1940'lar Türkiye'sinde geçiyor. Almanya'daki sahnelerin ünlü Babelsberg Stüdyoları'nda çekileceği belirtildi.

1943 yılında yayımlanan Kürk Mantolu Madonna, Türk edebiyatının en değerli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filmde, romanın dokunaklı aşk hikâyesi sinemaya uyarlanarak izleyicilere sunulacak.


Bakmadan Geçme