Kursiyerlerle kültür ve sanat ordusu yaratıldı

Son beş yılda, merkezin düzenlediği kurslara 3 binden fazla kursiyer katıldı. Enstrüman, dil ve ritim kurslarının...

Son beş yılda, merkezin düzenlediği kurslara 3 binden fazla kursiyer katıldı. Enstrüman, dil ve ritim kurslarının yanı sıra öğrencilere günün her saatinde ders çalışma, ücretsiz Wi-Fi kullanımı ve kitap okuma imkanı sağlayan merkez, sürekli açık kalarak öğrencilere destek oluyor.

ZENGİN İÇERİKLİ KURS

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi'nde çocuklar keman, piyano ve çello çalmayı öğrenirken, dil kursları kökleriyle buluşmak isteyenlere hitap ediyor. Yeni hobi edinmek isteyenler için Kat-ı Sanatı kursları sunuluyor. Engelsiz bireyler ritim kursları ile engelleri aşarken, her yaştan kitapseverler okumanın tadını çıkarıyor ve öğrenciler sessiz, güvenli bir ortamda ders çalışabiliyor. Arnavutça, İtalyanca ve Yunanca gibi dil kursları da büyük ilgi görüyor.

AÇIKLAMALAR YAPILDI 

Merkez sorumlusu Vedat Yolcu, merkezin sabah 08.30'dan gece 00.00'a kadar hizmet verdiğini belirterek, çeşitli kursların ücretsiz olarak sunulduğunu vurguladı. Enstrüman kursları arasında keman, gitar, çello, piyano, ukulele, ritim, bendir, orff, erbane, darbuka, bando, yan flüt ve bateri bulunuyor. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Meslek Edindirme Kursları da vatandaşlara istihdam sağlıyor. Bu kapsamda İngilizce, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Pastacılık ve Barista kursları düzenlendi. Yolcu, talep yoğunluğu nedeniyle bu kursların ilerleyen dönemlerde daha uzun süreli olarak düzenleneceğini ifade etti.

KURS PROGRAMLARI GENİŞLEYECEK

Beş yılda binlerce kursiyerin katılımıyla kültür ve sanat alanında büyük bir hareket başlatıldığını belirten Filiz Başkan, kurs programlarının farklı yaş gruplarından ve ilgi alanlarından halkı bir araya getirerek kültürel zenginliği ve sanatsal değerleri güçlendirdiğini vurguladı. Başkan Filiz, 'Bir bina yapmak kadar önemli olan o binaya ruh vermek ve yaşatmaktır. Biz beş yılda binlerce kursiyerimizle bir kültür sanat ordusu yarattık' dedi.

Eğitmenlere ve kursiyerlere teşekkür eden Filiz Başkan, bu tür eğitimlerin ve kursların daha da genişletilerek devam edeceğini müjdeledi.

DENİZHAN GÜZEL

Bakmadan Geçme