Kuzey Işıkları Türkiye'de de görüldü

“Aurora Borealis” olarak da bilinen Kuzey Işıkları, ABD, Kanada, İngiltere, Macaristan, Ukrayna ve birçok diğer ülkede...

'Aurora Borealis' olarak da bilinen Kuzey Işıkları, ABD, Kanada, İngiltere, Macaristan, Ukrayna ve birçok diğer ülkede gözlemlendi. Türkiye'den de, bu görsel şölenin görüntülerini yakalayan sosyal medya kullanıcıları, pembe, kırmızı ve yeşile bürünmüş gökyüzünün fotoğraflarını paylaşarak bu muhteşem gösteriyi paylaştılar.

Güneş uzmanları, Dünya'yı etkileyecek bir jeomanyetik fırtına sayesinde Kuzey Işıkları'nın hafta sonu çok sayıda yerden izlenebileceğini öngörmüştü. Dans eden yeşil ve kırmızı dalgalardan oluşan Kuzey Işıkları, Dünya'nın manyetik alanındaki bozulmalar nedeniyle yüksek veya düşük enlemlerde saatler boyunca gözlemlenebilir. Bu ışık şenliği, Dünya'nın manyetik uçları olan kuzey ve güney kutuplarında daha sık görülüyor.

Güneş'ten gelen ve 'Güneş rüzgarı' olarak bilinen parçacıklar, milyonlarca kilometre yol aldıktan sonra sonunda Dünya'ya vararak Kuzey Işıkları'nın bu büyüleyici gösterisini oluşturuyor.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme