KVS burs başvuruları başladı... Ayda 5 bin TL burs verilecek

Üniversitelerin yeni yıl kayıtlarının tamamlanması ile birlikte öğrencilerin burs arayışları da başladı. Üniversite öğrencilerine ayda 5 bin TL burs veren büyük bir vakıf, burs başvurularının başladığını duyurarak, başvuru koşullarını açıkladı.

Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), bu yıl başarılı üniversite öğrencilerine aylık 5000 TL burs verecek. Başvurular 23 Eylül'de başlıyor.

Kalıcı Değişim İçin Gençlere Destek

Toplumsal fayda ve kalıcı değişim hedefiyle hareket eden Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), bu yıl başarılı üniversite öğrencilerine yönelik burs programını duyurdu. KSV, belirlenen üniversitelerde eğitim gören öğrencilere aylık 5000 TL burs sağlayacak. Burs başvuruları 23 Eylül'de başlayıp 18 Ekim'e kadar microfon.co web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Yüksek Destekle Eğitime Katkı

KSV, bugüne kadar 4 binden fazla öğrencinin eğitim hayatına destek sağladı. Bu yıl, 10 ay boyunca verilecek olan aylık 5000 TL'lik burs miktarı, diğer burs veren kurumlar arasında ortalamanın üzerinde yer alıyor. Bu destekle, gençlerin hem akademik hem de sosyal yaşamlarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Bursiyer Gelişim Programı ile İş Dünyasına Hazırlık

KSV, bursiyerlerini yalnızca maddi olarak desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda iş hayatına hazırlık süreçlerinde de yanlarında yer alıyor. Bursiyer Gelişim Programı kapsamında düzenlenen çeşitli eğitim ve atölye çalışmalarıyla, gençlerin sosyal ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi sağlanıyor. Program, profesyonel mentorluk desteği ile bursiyerlerin kariyer hedeflerini belirlemelerine ve bu hedeflere ulaşmalarına rehberlik ediyor. Ayrıca, gençlerin mental ve duygusal sağlıklarını desteklemeye yönelik çeşitli uygulamalar da bu programın bir parçası.

KSV Genel Müdürü Rana Birden, “Vakfımız çatısı altında yürüttüğümüz tüm programlarda fırsat eşitliği ve kapsayıcılığı ön planda tutuyoruz. Bursiyer Gelişim Programı ile gençlere aidiyet duygusu kazandırmayı ve onların gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu programı, bursiyerlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak geliştirmeye devam edeceğiz,” diye konuştu.

Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Hakkında

1991 yılında kurulan Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), Kale Grubu'nun topluma kalıcı katkılar sağlama vizyonunu hayata geçirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 30 yılı aşkın süredir üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayan vakıf, aynı zamanda Kale Grubu çalışanlarına da çeşitli gelişim programlarına katılma imkanı sunuyor.

Bugüne kadar on binlerce öğrenciye burs veren KSV, eğitim odaklı birçok projeyi hayata geçiriyor. Okul ve öğrenci yurdu inşa eden vakıf, sanayi-üniversite iş birliğini teşvik eden projeler geliştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen kurslarla, inşaat sektörüne nitelikli eleman yetiştiriyor ve on binlerce genci meslek sahibi yapıyor. Ayrıca, cezaevleri ve çocuk ıslahevlerinde açtığı kurslarla tutuklu ve hükümlülerin yeni bir hayata adım atmalarına katkıda bulunuyor. ‘İlk İşim Okullarda Değişim' projesiyle ise Türkiye genelinde birçok ilkokulun yenilenmesine destek sağlıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme