KYK tartışmaları Meclis'e sıçradı

Aydın KYK Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş, Bayraklı Belediye Meclis oturumunda gündeme geldi. Aydın'daki...

Aydın KYK Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş, Bayraklı Belediye Meclis oturumunda gündeme geldi. Aydın'daki gibi Bayraklı'da da öğrenci yurdunda sorunlar olduğunu söyleyen CHP Meclis Üyesi İpek Kul, yurdun şehirden uzak ve tenha bir yerde olması sebebiyle öğrencilerin güvenlik tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Yurttaki öğrencilerin kendisine ulaştığını vurgulayan Kul, 'Yurtta güvenlik görevlisi sayısında ciddi eksikler var. Aynı zamanda yurdun giriş saati akşam 10. Bu saatte yurda gelen kız öğrenciler, 'Bu saatte gezerseniz taciz edilirsiniz' gibi sözlerle karşılaşıyorlar. Ayrıca yemeklerden de kıl gibi tiksindirici şeyler çıkıyormuş Yurtta asansörün bozuk olduğunu, bakımı yaptık dedikleri halde asansörü kullanamadıkları, kapıların kapanmadıklarını belirttiler. 18 kişi bir odada yaşadıklarını, çalışmak için yeterli alanlarının olmadıklarını ifade ettiler. Bu anlamda herkes üzerine düşenleri yapmalı. Bu yurtlarda bedava konaklama sağlamıyor. Şartların sağlanması sosyal devletin gerekliliği' dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, Kul'a yanıt olarak yetkililerin yurtta gerekli tedbirleri aldığını savunarak, 'Yeni kurulan bir alan olduğu için eksiklikler olacaktır ancak giderilecektirler'dedi Aydın'da hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle münferit olaylar olabilir. KYK gibi devlet kurumlarının alet edilmesini hoş bulmuyorum.'dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme