Lal Denizli, şehit aileleri ve gazilerle bir arada

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 19 Eylül Gaziler Günü'nde düzenlenen yemekte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle düzenlenen yemekte, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Denizli, bağımsızlığın büyük bedellerle kazanıldığını vurgulayarak, "Bugün çocuklarımız huzur içinde büyüyorsa ve bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyorsa, bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bu ülkenin bağımsızlığını ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağız" dedi.

Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna Yemek Düzenlendi

Çeşme Belediyesi tarafından Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, yaptığı konuşmada, Gaziler Günü'nün, bağımsızlık mücadelesinde hayatını feda eden şehitler ile vatan savunmasında fedakârlık gösteren gaziler için gurur ve minnet dolu bir gün olduğunu belirtti. Denizli, “Bu topraklar, vatanı uğruna gözünü kırpmadan mücadele eden sayısız kahramanın fedakârlığına şahit oldu. Siz değerli gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Sakarya Zaferi'nin Ardından Gelen Onur

Denizli, konuşmasında 19 Eylül 1921 tarihine dikkat çekti. Sakarya Meydan Muharebesi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanını verdiğini hatırlatan Denizli, “O gün, sadece bir liderin onurlandırıldığı bir gün değil; aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde ödediği bedelin ve kazandığı zaferin simgesi olmuştur. Bu özel gün, bağımsızlığımızı hangi zorluklarla kazandığımızı unutmamamız gerektiğini bize bir kez daha hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyetimizi Sonsuza Dek Koruyacağız"

Gazilerin vatan için her türlü zorluğa göğüs geren kahramanlar olduğunu belirten Başkan Denizli, onların fedakârlıkları sayesinde Türkiye'nin bugün özgür ve huzurlu bir ülke olduğunu vurguladı. Denizli, “Bugün çocuklarımız huzur içinde büyüyorsa, bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyorsa, bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Bu ülkenin bağımsızlığını ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyor; aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Kaymakam Maraşlı'dan Anlamlı Mesaj

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı da yaptığı konuşmada, vatanı için fedakârlık gösteren tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle andığını ifade etti. Maraşlı, “Gazilerimiz ve şehitlerimiz, milletimizin onur nişanlarıdır. Onlar, vatan sevgisini her şeyin üzerinde tutarak, bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlamışlardır. Tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Gaziler Günü vesilesiyle düzenlenen bu etkinlik, Çeşme'de vatan uğruna mücadele eden kahramanların fedakârlıklarını bir kez daha onurlandırarak, birlik ve beraberlik içinde geçirdiğimiz günlerin ne denli büyük bir bedelle kazanıldığını hatırlattı.

Bakmadan Geçme