'Lan İsmail' filminin ön tanıtımı yapıldı  

Ekol Medya'nın yapımcılığını üstlendiği absürt-komedi tarzındaki 'Lan İsmail' filminin ön tanıtımı Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi...

TAKİP ET

Ekol Medya'nın yapımcılığını üstlendiği absürt-komedi tarzındaki 'Lan İsmail' filminin ön tanıtımı Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi

İzleyiciyi kahkaha tufanına boğacak, günlük stresten uzaklaştıracak, günümüzde sık sık karşılaştığımız bir konunun mizah şeklinde anlatımına dayanan 'Lan İsmail' filmi, absürt komedi olarak karşımıza çıkıyor. İzmir'in tatil beldesinde çekilmiş, oyuncuların birbiriyle olan uyum ve enerjisinin de izleyiciye yansıtıldığı filmde, oyuncular ve set ekibi izleyici ile buluşmak için gün sayıyor. Yılmaz Aydın'ın yazıp yönettiği 'Lan İsmail'in başrolünü; Harun Uzun, Ali Gülen, Ali Asker Elmas paylaşıyor. Tanıtım toplantısında konuşan Yapımcı Murat Akman tüm ekibin kamera önündeki ilk oyunculuk deneyimini yaşadığını belirtti. Akman, 'İzmir'de 8 ay önce Ekol Medya Yapım'ı kurduk. Bu kısa sürede yeni yüzler ile böylesine güzel bir iş çıkardık. Bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Yavaş yavaş karşılığını alacağız.' dedi.

'ÇEKİMLERİN BİTMESİNİ İSTEMEDİK'

Basın toplantısına katılamayan toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan 'Lan İsmail' filmi başrol oyuncularından Harun Uzun çekim sürecinin çok keyifli geçtiğini vurgulayarak, 'Yorucu kısımları da oldu fakat güzel ve keyifliydi. Çekimler sabahtan gece geç saatlere kadar sürdü. 20 yıla yakındır tiyatro oyunculuğu yapıyorum. Yıllardır Müjdat Gezen, Levent Kırca gibi tanınmış isimlerin yanında olduğum için bu da diğer arkadaşlarımıza yansıdı. Ben de profesyonel olarak gördüğüm için arkadaşlarıma yardımcı oldum. Bilgilerimizi birbirimizle paylaştık, orada bir aile gibi olduk. Hiç yabancılık çekmedik ve çekimlerin bitmesini istemedik. Filmin enerjisinin izleyiciye yansıyacağını hatta devamını isteyeceklerini düşünüyorum. Güzel bir izlenme olursa devamını getirme konusunda zorlanmayız.' diye konuştu.

ÇEKİMLER İZMİR'DE GEÇTİ

Film hakkında açıklamalarda bulunan filmin senaristi ve yönetmeni Yılmaz Aydın şu ifadelere yer verdi: 'Lan İsmail, absürt-komedi tarzında bir film oldu. Oyuncu arkadaşlarımız, ilk kez kamera önü deneyimi yaşadı. Ancak hepsi profesyonel iş çıkardı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Filmin tamamını İzmir'de, büyük bir bölümünü ise Narlıdere'de çektik.' dedi.

YAKINDA SİNEMALARDA

Ekol Medya Yapım Genel Koordinatörü Nihal Demir, 'Çok keyifli bir film oldu. Bugün burada filmimizin ön tanıtımını gerçekleştirdik. Yaklaşık 1 ay gibi bir süre içerisinde sinema seyircisi ile buluşacağız. Bizlere destek veren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

'BAHTİYAR EĞLENCELİ AKIMLAR BAŞLATACAK'

Filmin başrol oyuncularından Ali Gülen ise heyecanını paylaşarak açıklamalarda bulundu: 'Benim ilk projem olduğu için çok heyecanlıyım. Çekimler çok keyifli geçti. Başrol oyuncularımızdan Harun Uzun önceki sinema ve tiyatro deneyimleri ile bize gerçekten çok destek oldu. Diğer başrol oyuncumuz Ali Asker Elmas ve bizler gibi yeni oyuncu olan ekip arkadaşlarımızda büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Filmde Bahtiyar isimli karaktere hayat verdim. Seyirciye tebessüm ettirecek saf bir karakter. Bu karakterin sözleri ve mimikleri ile sosyal medyada eğlenceli akımlar başlatacağını düşünüyorum. Bizlere güvenen Ekol Medya ailesine, tüm oyuncu arkadaşlarıma ve kamera arkasındaki ekibimize çok teşekkür ediyorum' dedi. 2 ayrı karaktere hayat verdiğini belirten filmin başrol oyuncularından Ali Asker Elmas, 'Bizler çekerken çok eğlendik, sinemaseverlerin de çok eğleneceğini düşünüyorum.' dedi.

MERAKLA BEKLENEN FİLMİN KONUSU

'Lan İsmail' filmi küçük bir kahve işleten İsmail, zaman zaman ona destek olmaya çalışan saflığı ile başına gelmedik iş kalmayan Bahtiyar ve söyleyişe göre her şeyi önceden görme ve hissetme yeteneğine sahip olan medyum üçlüsü arasında geçen komedi serüvenlerini içermekte… Uzun yıllar yurt dışında çalışıp oldukça varlıklı olan Halil İsmail'in de kahve dükkanının bulunduğu mahalledeki tüm yerleri satın alıp AVM yapmak istemekte. Halil'i temsil eden avukat mahalle sakinlerini dolandırma peşinde olup başlarından geçen çeşitli olay ve serüvenleri komedi şeklinde anlatmakta…

BAŞKANA ZİYARET 

Lan İsmail' film ekibi, basın açıklaması sonrası Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'e ziyarette bulundu.

 

 

Bakmadan Geçme