Liseliler Halk Kütüphanesi'nde

Ödemiş İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İMTAL) öğrencileri Kütüphaneler Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesi'ni ziyaret ettiler. İMTAL Kütüphanecilik Kulübü üyesi öğrencilerle yapılan ziyarette, kütüphane görevlileri öğrencilere kütüphane hakkında bilgi verdiler.

TAKİP ET

Kimi öğrencilerin ilk kez geldikleri kütüphaneyi tanıtan görevliler, öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı. Kütüphanede yer alan kitapları inceleme fırsatı bulan öğrenciler de kütüphaneye üye olup okumak için birer kitap seçti.

Gezi hakkında bilgi veren İMTAL Kütüphanecilik Kulübü sorumlu öğretmeni Selim Şahan, 'Okulumuzda bir kütüphanemiz var ama İlçe Halk Kütüphanesi kadar zengin kitaba sahip değil. Okuma alışkanlığının temeli aslında aile içinde atılır. Öğrenciler okulda bu alışkanlığı pekiştirirler. Bu alışkanlığın kazanımında aile ve öğretmenlerin rolü büyüktür. Bu nedenle öğrencilerimizle birlikte kütüphanemizi ziyaret ettik' dedi.
Kütüphane müdürü Ahmet Kaya da öğrencilerin ziyaretinden memnun kaldıklarını belirterek, 'Kütüphanemizde zengin bir kitap çeşitliliğimiz var. Ödemiş'teki tüm vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi kütüphanemize üye olmaya davet ediyorum' dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme