Lübnan Başbakanı Mikati'den askeri güçlendirme açıklaması

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, herhangi bir ateşkesin sağlanması durumunda güneydeki askeri varlığı güçlendirebileceklerini açıkladı

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, herhangi bir ateşkesin sağlanması durumunda güneydeki askeri varlığı güçlendirebileceklerini açıkladı

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinin güneyindeki askeri varlığını güçlendirmeye hazır olduklarını duyurdu. Yapılacak herhangi bir ateşkes sonrasında, mevcut asker sayısının artırılabileceğini belirten Mikati, "Şu anda Güney Lübnan'da 4 bin 500 askerimiz var ve bu sayıyı 7-11 bin arasında bir sayıya çıkarmak istiyoruz” dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Başbakan Mikati, İsrail'in güneyde kısa süreli kara saldırıları düzenlediğine dikkat çekerek, bu duruma karşılık olarak güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurguladı. Özellikle Beyrut'taki havalimanında, olası saldırılara karşı bir haftadır sıkı güvenlik tedbirleri alındığını kaydetti.

SAVAŞ UÇAKLARI HAZIR

Mikati, ayrıca ABD'den, İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırılarını azaltacağına dair güvence aldığını ifade etti. Hükümetinin, ateşkesin sağlanması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının uygulanması yönündeki isteklerini de dile getirdi. Geçtiğimiz ay, İsrail ordusu, İran'ın Lübnan'daki Hizbullah'a silah transferine izin vermeyeceklerini ve böyle bir durumun tespit edilmesi halinde savaş uçaklarının müdahale etmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

Bakmadan Geçme