Lübnan'da çağrı cihazları patladı! Ölü ve yaralılar var 

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, ülkenin güneyinde gerçekleşen patlamalar sonucunda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, bunlar arasında 8 yaşında bir çocuğun da bulunduğunu bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, ülkenin güneyinde gerçekleşen patlamalar sonucunda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, bunlar arasında 8 yaşında bir çocuğun da bulunduğunu bildirdi. Bakan Abiad, patlamalarda 2.750 kişinin yaralandığını ve yaralılardan 200'den fazlasının durumunun kritik olduğunu açıkladı.

Abiad, güneydeki hastanelerin mevcut kapasitelerini aştığını belirterek, yaralıların ülkenin farklı bölgelerindeki hastanelere sevk edilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Yaralanmaların çoğunluğunun yüz ve kollarda, bazılarının ise karın bölgesinde olduğu kaydedildi.

HİZBULLAH İSRAİL'İ İŞARET ETTİ

Hizbullah Hareketi, patlamaların İsrail tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Yapılan açıklamada, "Sivilleri de etkileyen, çok sayıda şehit ve yaralanmaya yol açan bu suç niteliğindeki saldırıdan tamamen İsrail'i sorumlu tutuyoruz" denildi.

RESMİ TEPKİLER

Lübnan Enformasyon Bakanı Ziad Makari de saldırıyı kınayarak, Birleşmiş Milletler (BM) ile temasa geçtiklerini belirtti.

Bakmadan Geçme