Lübnan'dan İsrail'e füze saldırısı!

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Yukarı Celile bölgelerine 100'den fazla füze atıldığını açıkladı.

Saldırılar sonucu bazı füzelerin yerleşim bölgelerine düştüğü ve yangınlara neden olduğu bildirildi.

İsrail ordusunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Yukarı Celile bölgesine 30 füze atıldı. İsrail hava kuvvetleri bu füzelerden bazılarına müdahale ederken, bir kısmı bölgeye düştü. Aynı zamanda, Lübnan'ın güneyinden Batı ve Yukarı Celile bölgelerine de 70 füze fırlatıldığı ve bu füzelerden bazıları yangınlara yol açtı.

HAYFA'YA FÜZE SALDIRISI

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa bölgesine 3 füze atıldığı ve bunlardan birine müdahale edildiği, kalan ikisinin ise açık alana düştüğü aktarıldı. İsrail İtfaiye Teşkilatı, Yukarı Celile'ye bağlı Safed kentinin doğusundaki Rosh Pina bölgesine düşen füzeler nedeniyle birkaç noktada yangın çıktığını duyurdu.

YANGIN VE YOL KAPATMALARI

İsrail medyasından Israel Hayom gazetesine göre, Yukarı Celile'deki Amiad'a düşen füzeler de yangına neden oldu. Ayrıca, Yedioth Ahronoth'un haberine göre, İsrail polisi Roş Pina ile Amiad kavşakları arasındaki 90. yolu, Lübnan'dan atılan füzelerin yola düşmesi nedeniyle kapattı.

SALDIRILARDA CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ

Füze saldırıları sonucu yangınlar çıkarken, şu ana kadar can kaybı veya yaralanma bilgisi verilmedi. İsrail ordusu ve itfaiye ekipleri bölgede durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Bakmadan Geçme