Mabedde Americano

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre, Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar'da barista eğitimi vermek için cemevi kiraladı....

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Şaha Çimen'in haberine göre, Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar'da barista eğitimi vermek için cemevi kiraladı. Bir mabedin Amerikan kahvesi yapımı için kiralanması eleştiri konusu oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tartışmaları alevlendirdi. Soyer, Meslek Fabrikası mezunlarını kutladığı bir videoyu paylaşırken, içerisinde Hz. Ali'nin portresinin yer alması nedeniyle tartışmalara yol açtı. Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 'Meslek Fabrikamızın yeni mezunları arasına gol kralımız Feyyaz Uçar da katıldı. İzmir genelindeki 36 şube ve 215 eğitim programımız, kadın ve gençler başta olmak üzere meslek sahibi olmak isteyen herkesi kendi ayakları üzerinde durmaya ve üretmeye davet ediyor.'
Ancak, paylaşılan videoda Hz. Ali'nin portresinin göze çarpması, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini topladı. Birçok kullanıcı, bu detayı mezhep propagandası olarak yorumlarken, bazıları ise eleştirilerini dile getirdi.

SEFERİHİSAR'A SIÇRADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Meslek Fabrikası mezunlarını kutladığı sosyal medya paylaşımı, içinde barındırdığı bilinmeyen detaylarla gündem oldu.

Ortaya çıkan bilgilere göre, bu özel eğitim programı Seferihisar'da bulunan Alevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Alevi Kültür Merkezi ile iş birliği yaparak bu eğitimi düzenlediği ortaya çıktı. Soyer'in paylaşımı, bu iş birliği ve eğitim programının ayrıntıları hakkında yeni soruları gündeme getirirken, Hz. Ali'nin resminin bulunması da dikkat çeken bir unsur olarak öne çıktı.

BAŞKA YER YOKTU

Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar'da Meslek Fabrikası eğitimleri için uygun yer bulamadı. Bunun üzerine cemevinin kiralanması gündeme geldi. Bu yaz döneminde cemevinde ilk barista eğitim verildi. Ekim'de yeni kursların başlaması hedefleniyor. Sığacık'ta oturan eski gol kralı Feyyaz Uçar da evine yakın olduğu ve eşinin yönlendirmesiyle cemevindeki barista kursuna katıldı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme