Maggie Smith'in vefatı sinema dünyasını sarstı

Maggie Smith kaç yaşında vefat etti? Ünlü oyuncu hangi rolüyle Oscar kazanmıştı? Maggie Smith'in vefatını kimler doğruladı? Oyuncu hangi yapımlarla tanınıyordu?

Harry Potter serisinde 'Profesör Minerva McGonagall' karakteriyle tanınan ünlü oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1969 yapımı 'The Prime of Miss Jean Brodie' filmindeki 'Jean Brodie' rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' Oscar'ını kazanmıştı.

Harry Potter serisinde 'Profesör Minerva McGonagall' karakteriyle tanınan dünyaca ünlü oyuncu Maggie Smith, yaşamını yitirdi. Oğulları Chris Larkin ve Toby Stephens tarafından yapılan açıklamada, Smith'in bu sabah erken saatlerde hastanede huzur içinde vefat ettiği belirtildi. Açıklamada, "Özel bir insan, son anına kadar arkadaşlarıyla ve ailesiyle birlikteydi. Tüm nazik mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Maggie Smith, 'Harry Potter' serisinin yanı sıra 'The Prime of Miss Jean Brodie' ve 'Downton Abbey' gibi önemli yapımlarda da rol almıştı. 1969 yapımı 'The Prime of Miss Jean Brodie' filmindeki 'Jean Brodie' rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar kazanmıştı. Ayrıca, 1978 yapımı 'California Suite' filmindeki 'Diana Barrie' rolüyle de 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' Oscar'ına layık görülmüştü. 50'nin üzerinde filmde rol alan Smith, İngiltere'nin en tanınan oyuncularından biri olarak anılmaktadır.

Bakmadan Geçme