Malatya, Gaziantep ve Adıyaman’da depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltı kararları

10 ilde deprem nedeniyle yıkılan binalar hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınanların sayısı artıyor.

TAKİP ET

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ile sitelerde tespit edilen yapım kusurlarıyla ilgili soruşturma başlattı. Gerçekleştirilen incelemelerde, ilk etapta 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Hakkında gözaltı kararı verilenlerin sayısının artacağı, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam edeceği ve bu açıdan geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

GAZİANTEP'TE  ŞANTİYE ŞEFİ GÖZALTINA ALINDI
Gaziantep Şehitkamil ilçesinde depremde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi olan Nazmi Tosun Ümraniye'deki evinde gözaltına alındı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremde Şehitkamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi olan Nazmi Tosun Ümraniye'deki evinde gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Tosun, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından Tosun, Gaziantepe'e sevk edilecek.

GAZİANTEP'TE DEPREMDE YIKILAN SİTENİN İNŞAAT MÜHENDİSİ AFYONKARAHİSAR'DA YAKALANDI
Gaziantep'te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi Afyonkarahisar'da gözaltına alındı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca depremde yıkılan sitenin ruhsatnamesinde fenni mesul olarak bildirilen inşaat mühendisi A.G. hakkında, ilk incelemelerde beton kalitesinin çok düşük olduğunun tespit edilmesi üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, A.G'yi yakaladı. A.G'nin emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi.

16 BİN DOLAR VE 20 BİN TL İLE KAÇARKEN YAKALANDILAR 

Depremde Adıyaman'da yıkılan binaların 2 müteahhidi ise yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan karı-koca müteahhitlerin üzerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL para çıktığı öğrenildi.

 

Bakmadan Geçme