Mansur Yavaş’tan sokak hayvanlarına ilişkin açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında belediye binasındaki konferans salonunda düzenlenen...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında belediye binasındaki konferans salonunda düzenlenen programa katıldı. Program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, Keçiören'de yaşanan sahipsiz köpek saldırısı olayına dair bir soru üzerine, Avrupa'da sokakta sahipsiz hayvan görmediğini belirtti.

Yavaş, belediyenin yeni yaptığı butik barınaklarda hayvanseverlere köpekleri görebilme imkanı sunduklarını, ancak sokaklardaki popülasyonun artışı nedeniyle sadece kısırlaştırma ile bu sorunun çözülemeyeceğini ifade etti. Belediyenin kendi imkanları dışında kısırlaştırma ihalesi açtığını ve 13 klinikle anlaştıklarını söyleyen Yavaş, dişilerin kısırlaştırıldığında bir hafta kalması gerektiğini, bu süre zarfında barınaklara misafir edildiklerini, ancak erkek köpeklerin hemen sokağa bırakılabildiğini açıkladı.

Başkan Yavaş, hayvanseverlerin bu konuda daha fazla destek olmalarını ve sokaktaki sahipsiz köpekleri sahiplenmelerini istedi. Barınakların gönüllülere teslim edileceğini belirten Yavaş, masrafların belediye tarafından karşılanacağını ve hayvanseverlerin istedikleri gibi ilgilenebileceklerini ifade etti. Başkan, bu popülasyonla başa çıkmanın tek yolunun topluca çözüm olduğunu ve Meclis'ten bu konuda bir kanun çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Yavaş şunları dile getirdi:

'Bunu gönüllülere teslim edeceğim. Yani gerçekten sevenler gelsin, masraflarını biz karşılayalım, orada istedikleri gibi baksınlar ve ilgilensinler. Bu popülasyonla başka türlü baş etmek mümkün değil. Bunu daha önce söyledim. Muhalif çevreler çaresizliğini ilan etti. Bütün Türkiye aynı durumda, bütün büyük kentler aynı durumda. Gelin hep beraber toparlayalım bu işi. Sanıyorum bununla ilgili Meclis'ten de bir kanun çıkacak.'

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme