Matbaa sektörü geleceğini İzmir'de arayacak

İzmir Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Matbaacılar Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Matbaa sektörü geleceğini arıyor' çalıştayı...

TAKİP ET

İzmir Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Matbaacılar Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Matbaa sektörü geleceğini arıyor' çalıştayı 25 Haziran'da İzmir'de düzenlenecek. İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek çalıştayda gündem sektörün içinde bulunduğu sorunlar ve ekonomik kriz koşullarında basım sektörünün geleceği olacak. Ülkenin her alanında olduğu gibi basım sektörünü de vuran ekonomik sıkıntıların masaya yatırılacağı toplantıda basım sektörünün içinde bulunduğu darboğazın aşılması için çözüm önerileri müzakere edilecek.

'HER BAKIMDAN GERİDEYİZ'

İzmir Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Bşk. Yrd. ve Matbaacılar Federasyonu Basın Sözcüsü Osman Koçanalı yaptığı açıklamada: 'Ülkemizin geri kalmışlığının en önemli sebeplerinden biri, ülkeye matbaanın ve matbaacılığın 250 yıl geç getirilmesidir. Bugün ise SEKA'lar kapatılmış, kğıt temini tamamen dışa bağımlı hale getirilmiş ve kğıt fiyatları önlenemez biçimde yükselmiştir. Nitelikli insan gücü için Matbaa Meslek Liseleri yeterli olmayıp, verilen eğitimlerde makine yatırımları çağın çok gerisinde kalmış, bunun yerine İktidar İmam Hatip Lisesi sayılarını çoğaltma yoluna gitmiştir. İktidar ve Muhalefet Partilerinin Programlarında Kağıt ve Basım Sektörünün içinde bulunduğu durum ve çözüm yolları ile ilgili tek bir satır yoktur. Hlbuki bizim sektörün sloganı 'insanlık ışığı bulmakla değil, matbaayı bulmakla aydınlandı' şeklindedir.' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme