Materyalizm ve katliam bağlantısı tartışıldı!

Materyalist düşünce, tarih boyunca katliamlara nasıl yol açtı? Filistin'in tarihteki stratejik konumu neden önemli? İman ve ahlak, Gazze davasını savunmada ne kadar etkili? Tüm detaylar haberimizde...

Kütahya'da Gazze'deki insanlık dramını konu alan özel bir panel düzenlendi. Uzmanlar, materyalizm düşüncesinin katliam kültüründeki etkisini tartıştı.

KÜTAHYA'DA ÖZEL PANEL

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP), 'Materyalist Bilim Felsefesi ve Katliam Kültürü: Gazze Soykırımının Ayak İzleri' başlıklı panel düzenledi. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Yunus Şişman üytlendi. Panelde, Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık ve DPÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

MATERYALİZM İNSANLIK DRAMLARININ KAYNAĞI MI?

Panelde söz alan Prof. Dr. Kazım Uysal, materyalizm düşüncesinin insanları Allah'tan ve imandan uzaklaştırdığına dikkat çekti. Tarihte Filistin'in, Şam'dan sonra fethedilen bölgelerden biri olduğunu ifade eden Uysal, 'Geçmişten bugüne katliamların arkasında bu düşünce sistemi bulunuyor. Ancak tarih tekerrür eder ve Filistin bir gün mutlaka hürriyete kavuşacaktır' dedi.

'GAZZE DAVASI İÇİN AHLAK VE İMAN ÖNEMLİ'

Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık ise, çocuk eğitimi ve ahlakının önemine vurgu yaparak, 'Bağımlılıkları olan bir milletin asla Gazze davası olamaz. Sizden tek istediğimiz, yavrularınızın imanına ve ahlakına özen göstermenizdir' ifadelerini kullandı.

PROGRAM SONUNDA AŞURE İKRAMI

Panel, katılımcılara hediye takdimi ve geleneksel aşure ikramı ile sona erdi. Etkinlik, yoğun ilgi gören tartışmalar ve panelistler arasındaki interaktif diyaloglarla dikkat çekti.

Bakmadan Geçme