Mecliste polemik: İzmir otogarının akıbeti ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı'nın 2. oturumunda izmir otogarının üst işletme hakkı, 15 yıl boyunca İZULAŞ'a devredildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısının 2. oturumu Meclis Başkanvekili Altan İnanç başkanlığında gerçekleşti. Başkanlık makamınca gündeme eklenen komisyon rapoları kapsamında İzmir otogarının üst işletim hakkı, 15 yıl boyunca İZULAŞ'a oy birliği ile devredildi.

Maddenin görüşülmesi sırasında; AK Parti ve MHP grubu halihazırda davası süren ve 25 yıldır işletmesi İZOTAŞ'da bulunan ancak sözleşmesi bitmesine rağmen şirketin tahliye etmediği otogarın İZULAŞ'a devrine karşı çıktı.

"İzmir otgarın akıbeti ne olacak?" diye soran AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın seçim vaatleri arasında yer alan İzmir Otogarı'nın davası sürerken üst iletim hakkının İZULAŞ'a devrinin yanlış bir karar olduğunu söyledi.

"GEÇMİŞ UYGULAMALARINIZ, BUGÜN YAPACAKLARINIZA IŞIK TUTMAKTADIR"

Hakan Yıldız açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Her şeyden önce bir taraftan siyasi tarafı var bu işin. Bizim de, Cemil başkanın da bir seçim vaadi vardı. Cemil Bey, 10 martta otogarı yeni bir proje ile yenileyeceğiz vaadini verdi. Peki, otogarı yenileceğim dediniz, bunu seçim vaadi olarak ortaya koydunuz ama biz stratejik planda otogar ile ilgili bir madde görmedik. Geçmiş uygulamarınız bugün yapacağınız uygulamalara ışık tutmaktadır. Şimdi geçmişin bu kötü alışkanlığın devamı olarak otogarımızın 15 yıllık üst kullanım hakkını İZULAŞIM'a veriyoruz.

"ÇOK KIYMETİ MALLARIMIZI ŞİRKETLERİMİZE AKTARMAYA BAŞLADIK"

İzmir otogarı rezillik halinde... Zaten eski bir yapı, yıkılıp yenisinin yapılması gerekn bir yapıyı İZULAŞ'a neden devrediyoruz?
Zaten zarar eden şirkete ayrı sermaya yapıyoruz. Çok kıymetli mallarımızı, denetimden uzak şirketlerimize aktarmaya başladık.
Bu nedenle açıkça söylüyorum maalesef; denetimden uzak, kontrolden çıkmış, yarın yeni mağdurlarınm yaratılacağı bir sürece giriyoruz. Biz otogar inşaatının yapılıp yapılamayacağını soruyoruz. Nasıl işletileceği konusunda bir cevap yok. Madem 15 yıllımbir devir söz konusui nasıl iletileceğini, nasıl yürütüleceğini, o pis ortamın devam edip etmeyeceğini sormayacak mıyız? Sayın başkandan rica ediyorum, İzmir kamuoyunu bilgilendirise mutlu olurum

MHP Grup başkanvekili Bahadır Altınkeser ise otogarın miadını doldurduğunu ve akıbetinin ne olacağını sordu.

Altınkeser, "Otogar, artık miadını tamamlanmış gibi duruyor. Yeme içme alanlarının, tuvaletlerinin çok kötü olduğu, her yağmurda sel altında kalmış bir otogardan bahsediyoruz. Cemil başkanın seçim vaatleri arasında yer alan otogarın akıbeti ne olacak? İZULAŞ yeniden mi yapacak? yoksa ufak tefek boya çalışması mı yapılacak? Biz bunları öğrenmek istiyoruz" dedi

Özel Haber

Bakmadan Geçme