Meme kanserine amazon dansıyla dikkat çektiler

Konak Belediyesi öncülüğünde düzenlenen meme kanseri farkındalık etkinliğine katılan kadınlar pembe kıyafetleri, balonları, çiçekli taçlarıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni bayram yerine çevirdi. Amazon dansı ile hastalığa dikkat çektiler

Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nda Konak Belediyesi de Konak Kent Konseyi, Ketem, Meme Kander, İzmir Meme Hastalıkları Derneği, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, İzmir Aşkına ile ortak etkinlik düzenledi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki etkinliğe kadınlar pembe kıyafetleri ve aksesuarlarıyla katıldı. Amazon dansı yapan ekip etkinliğe farklı bir hava kattı.

Meme Kander Başkanı Sevim Kıvırcık, erken tanı için kontrollerin aksatılmadan yapılmasını hatırlatırken, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülseren Özkan, etkinliğe destek veren kuruluşlara teşekkür etti ve işbirliğinin önemine değindi.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, meme kanserine yönelik farkındalık yaratmak için toplandıklarını hatırlatarak; “Kadınların en sık yakalandığı ama erkeklerde de görülen bir hastalık. Pek çok arkadaşımızı, sevdiklerimizi bu hastalıktan kaybediyoruz. Erken tanının hayat kurtardığını bir kez daha hatırlatmak için buradayız. Tarama çalışmaları yürütüyoruz Ketem ile. Muhtarlarımızın aracılığı ile pek çok kadın hemşehrimizin Ketem'de taramadan geçmesini sağlıyoruz. Erken tanı ile kolayca atlatılabilecek bir hastalık, maalesef ilerleyen süreçte ağrılı ve acılı yaşanıyor. Bu bir çağrı. Hep birlikte daha sağlıklı bir toplum için sağlığımızın değerini bilelim” diye konuştu.

Etkinlik dans grubunun amazon dansı ile devam etti. Daha sonra etkinliğe katılan kadınlar Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde pankartlarıyla yürüyüş yaptı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme