Memur zammı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Süreç 1 Ağustos’ta başlamış ve Kamu İşveren Heyeti ile memur temsilcileri pek çok kez pazarlık masasında...

Süreç 1 Ağustos'ta başlamış ve Kamu İşveren Heyeti ile memur temsilcileri pek çok kez pazarlık masasında bir araya gelmişti. Ancak 2024 ve 2025 dönemini kapsayan maaş zammı konusunda taraflar anlaşmaya varamayınca Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girmişti.

Kurul, 31 Ağustos'ta aldığı karara göre, 2024 yılı için memurlara yüzde 15 artı yüzde 10, 2025 yılı için ise yüzde 6 artı yüzde 5 zam yapılmasını kararlaştırdı. Ayrıca enflasyon farkının 6'şar aylık dönemler halinde ödenmesine hükmedildi. Hükümet cephesinden gelen açıklamada, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde çalışanların enflasyona karşı korunmaya devam edileceği vurgulandı.

Zam kararı, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndaki 11 üyeden 6 üyenin oyu ile kabul edildi ve belirlenen oranlar, memur maaşlarının yanı sıra 65 yaş aylığı ile engelli ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak.

Ayrıca, Toplu Sözleşme metninde yapılan düzenlemeler arasında 3 bin 600 ek gösterge verilmesi, kıyafet yardımı ve yiyecek tutarlarının güncellenmesi gibi pek çok yeni düzenleme de yer aldı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararı son olarak Resmi Gazete'de yayımlandı ve kararın yürürlük tarihi 1 Ocak 2024'ten itibaren başlayarak 2 yıl boyunca geçerli olacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme