Memurları sevindiren Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Çiğli Belediyesi'nde 310 memuru ilgilendiren yeni toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Sosyal Denge Tazminatı'nda yapılan önemli artış, memurlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, memurların refahını artırmak amacıyla büyük bir adım attıklarını vurguladı.

Sözleşme Detayları ve Tören

Belediye Fakir Baykurt Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt katıldı. Sözleşme kapsamında, Sosyal Denge Tazminatı'nın mevcut 15 bin TL'den yüzde 40 artışla 21 bin TL'ye yükseltildiği duyuruldu. Törene, TÜM BEL-SEN 2 Nolu Şube Yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve belediye memurları da katıldı. Sözleşme, memurlara sağladığı mali hakların yanı sıra sosyal haklarla da dikkat çekti.

Başkan Yıldız: “Taşın Altına Gövdemizi Koyduk”

Başkan Onur Emrah Yıldız, seçim öncesinde verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde memur olduğum dönemde de TÜM BEL-SEN'de örgütlü mücadele verdim. Memurlarımızı enflasyona ezdirmemek için büyük bir inisiyatif aldık. Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Hem işçilerimizin hem de memurlarımızın maaşlarını zamanında ve eksiksiz alacağı bir mali politikayı sağlama konusunda kararlıyız ve taviz vermeyeceğiz. Bu toplu iş sözleşmesi, verdiğimiz sözlerin bir parçası ve memurlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Bozkurt: “Sözleşme Ortalamanın Üzerindedir”

TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, imzalanan toplu iş sözleşmesinin diğer belediyelerle kıyaslandığında ortalamanın üzerinde olduğunu ifade etti. Bozkurt, “Hak ve hukuk gibi temel değerlere sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. Bu sözleşme, emekçilerimizin ve kentlilerimizin yararına önemli bir adım. Belediye Başkanımız Onur Emrah Yıldız'ın bu dayanışmaya verdiği destek büyük bir değer taşıyor. Toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bu yeni sözleşme, Çiğli Belediyesi'nin sosyal denge tazminatı ve memur haklarını iyileştirme yönündeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme