Memurun 'göstergesi' arttı

Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artış kararı aldıklarını açıklayan Erdoğan, birinci derecedeki tüm memur ve...

TAKİP ET

Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artış kararı aldıklarını açıklayan Erdoğan, birinci derecedeki tüm memur ve emeklilerinin 3600 ek gösterge kapsamına alındığın bildirdi. Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık bir memurun maaşında aylık 1234 lira ile 1391 lira, ikramiyesinde ise 44.500 lira ile 50.150 lira arasında artış olacak.

 

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan ve yaklaşık 2,5 saat süren kabine toplantısında, 3600 ek gösterge, dezavantajlı gruplara sosyal yardım, enerji tasarrufu için evinde yalıtım yapacak yurttaşlara düşük faizli kredi ve anaokulu yardımına ilişkin düzenlemelere son şekli verildi. Kabinede alınan karaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna açıkladı. Erdoğan, İklim Yasası hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, 'büyüme odaklı' ekonomi programını sürdüreceklerini söyledi.

 

'FAZİ ARTIRMAYACAĞIZ'

Erdoğan, yüksek kura karşın, 'faizi artırmama' konusunda da kararlı oldukları mesajını vererek, 'Gelişmiş ülkelerinin tamamında ödemeler dengesinde ağır sancılar yaşanırken biz hepsinden daha iyi durumundayız. Bu ülkelerin merkez bankası bilançoları neredeyse milli gelirlerin yüzde 40'ına dayandı. Kimse bizden şunu beklemesin; bu iktidar faizi artırmayacaktır; tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz..' ifadelerini kullandı.

Tüm memurlar kapsamda

Erdoğan, kamuoyunda uzun süredir beklenen, memur ve emeklilerinin maaşlarında artış yolunu açacak olan 3600 ek gösterge çalışmasını da tamamladıklarını bildirdi. Başlangıçta, sadece öğretmen, polis, sağlık ve din görevlileri 3600 ek gösterge kapsamına almayı planladıklarını belirten Erdoğan, ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın memurlar arasında adaletsizlik yaratacağı ve hiyerarşik dengeyi bozacağının görüldüğünü belirterek, 'Şartlarımızı zorlama pahasına, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık yükselmeye gitmeyi kararlaştırdık' dedi. Erdoğan, ek gösterge düzenlemesinin mevcut memur maşalarında küçük artışlar sağlamanın yanı sıra, asıl emekli maaş ve ikramiyelerine 'ciddi kazanımlar' getirdiğini bildirdi.

Bakmadan Geçme