Memurun yeri öğrencinin evi

SILA ARABACIOĞLU TÜİK’in açıkladığı verilerle Temmuz-Aralık zamlı memur maaşı da eridi. En düşük memur maaşı yüzde...

TAKİP ET

SILA ARABACIOĞLU

TÜİK'in açıkladığı verilerle Temmuz-Aralık zamlı memur maaşı da eridi. En düşük memur maaşı yüzde 17,55 enflasyon farkı ve 8 bin 077 TL seyyanen zam ile birlikte 22 bin 17 TL oldu. Talepler karşılanmazken, büyükşehirlerde yaşayan memurlar kara kara düşünmeye başladı. Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Büyükşehirlerde yaşanan kira artışlarına dikkat çeken Güven, memurların artık öğrenci evlerinde kaldıklarını söyledi.

'VERDİKLERİNİ ALDILAR'

Memurların uzun zamandır yoksulluk sınırında yaşadığını dile getiren Mustafa Güven, 'Seçimlerde memurlara maaş vaadi verildiğinde Dolar 19 TL'ydi. Şimdi ise Dolar 26 TL. Seçimden önce 22 bin TL olan vaat bin 200 Dolar'a tekabül ediyordu. Şimdi ise yaklaşık 816 Dolar ediyor. Yani daha maaşımızı almadan eridi. Aynı durum emeklilerimiz için de geçerli. Biz bir hesaplama yaptık, zam geldiğinde bile 22 bin TL'yi bulmuyor. Bu çok az kişiyi kapsıyor. Zaten, iktidar getirdiği zamlar ile verdiği parayı aldı' dedi.

'YA İSTİFA YA TAYİN'

Güveni kira fiyatlarında dikkat çekerek, 'Yeni atanan memurlar daha düşük ücretler veriliyor. Siz yeni atanan memura bile 22 bin lira verseniz de ev kiralarının 10-15 bin lira olduğu bir yerde nerede kalacak? Artık memurlar öğrenci evlerinde öğrenciler ile kalıyor. Anadolu'dan gelen arkadaşlar tayin istiyor ya da istifa ediyor. Bu rakamlarla bir ailenin geçinebilmesi mümkün değil. Bu ağır vergileri kabul etmiyoruz' diye konuştu.

Bakmadan Geçme