Metin Uca için anma töreni düzenlendi

Uca’nın ablası ve menajeri Mehtap Uca Erdoğan, kardeşinin hastalık sürecinde hep güçlü durmaya çalıştığını ifade ederek,...

Uca'nın ablası ve menajeri Mehtap Uca Erdoğan, kardeşinin hastalık sürecinde hep güçlü durmaya çalıştığını ifade ederek, duygusal anlar yaşadı. Törende konuşan Hamdi Alkan, Metin Uca'nın sahnede enerjisi ve espri anlayışıyla kendisine ilham verdiğini belirterek, 'Seni çok seviyorum, çok büyük eksikliğini hissedeceğim. Güzel uyu' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metin Uca'yı kaybetmenin büyük bir kayıp olduğunu ifade ederek, onun düşündüren ve hissettiren özel bir insan olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uca'nın enerjisi ve ilgisiyle herkesi etkileyen bir kişilik olduğunu vurgulayarak, 'Türkiye meselesine inanılmaz ilgiliydi. Bence ne yapmamız gerektiğini kendi yaşantısıyla vasiyet edip gitmiş. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, ışıklar içinde uyusun' dedi.

Törene katılan oyuncu Hamdi Alkan, Metin Uca'yı anons ettiği sahnede yaşanan anılarına değinerek, '29 Ekim 2023 Antakya'da Metin'i sahne için ben anons ettim. Metin yine sahnede… Hayat böyle bir şey. Benim son 10 yılımda birbirimize çok espriler yaptık çok güldürdük. Seni çok seviyorum, çok büyük eksikliğini hissedeceğim. Güzel uyu' dedi.

Metin Uca'nın yakın arkadaşı oyuncu Celil Nalçakan ise, 'Henüz kabullenebildiğimiz bir şey değil. İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor. Biz ona çok şaka yapardık o da bunu kaldırırdı ama bizim ekip onun yokluğunu nasıl kaldıracak bilmiyorum. Başımız sağ olsun' şeklinde konuştu.

Metin Uca'nın cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

 

Bakmadan Geçme