MHP Lideri Bahçeli’den ‘Kıbrıs Türk’tür’ mesajı!

Bahçeli’nin makam odasındaki bu yürüyüşü, “Kıbrıs Türktür” notuyla paylaşıldı. Paylaşımın amacı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Pile...

Bahçeli'nin makam odasındaki bu yürüyüşü, 'Kıbrıs Türktür' notuyla paylaşıldı. Paylaşımın amacı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Pile köyündeki gerginlik sonrasında Türk milletinin birlik ve beraberliğine vurgu yapmak ve Kıbrıs Türk'ünün yanında olduklarını göstermektir.

Videoda yer alan çizmeler, tarihi bir mesaj taşıyor. Bu mesaj, Kurtuluş Savaşı yıllarına dayanmaktadır. Lozan Antlaşması'nın hemen ardından, İtalya büyükelçisi Mustafa Kemal Atatürk ile görüşmek istedi. Atatürk, elçiyi günlük kıyafetleriyle karşıladı ancak müsaade isteyerek yan odaya geçip asker kıyafetleri ve çizmelerini giydi. Bu cevap, İtalyan elçinin isteklerinden geri adım atmasına neden oldu.

MHP lideri Bahçeli'nin çizmeleri giyerek yaptığı bu yürüyüş, Atatürk'ün İtalyan büyükelçisine verdiği cevaba bir atıfta bulunmaktadır. Bu atıf, Türk milletinin kararlılığını ve tarihi bağlarını vurgulamak amacıyla yapılmıştır.

Tüm bu unsurların bir araya geldiği video, Kıbrıs Türk'ünün yanında duran bir duruşu simgelerken, Türk milletinin birlik ve beraberliğine olan inancını yansıtmaktadır.

KIBRIS TÜRKTÜR pic.twitter.com/6anvM2Yca1

— MHP (@MHP_Bilgi) August 19, 2023

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme