MHP'li Akçay: Çıkarın da görelim bakalım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanlığınca düzenlenen 14. Olağan İl Kongresinde tek aday vardı. Manisa...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanlığınca düzenlenen 14. Olağan İl Kongresinde tek aday vardı. Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, listedeki tek adaylığıyla delegelerin karşısına çıktı. Öte yandan Mehter Marşı ile konukları karşılayan Şehzadeler Belediyesi Mehteri, her geçen dakikada daha coşkuluydu.

MHP Manisa'da gerçekleştirilen 14. İl Olağan Kongre'ye Manisa MHP Milletvekilleri Erkan Akçay ile Tamer Osmanağaoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra MHP İl ve İlçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları katılım sağladı. Ülkücü vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği kongrede tek adayın heyecanı ve coşkusu salona yansımıştı.

'Diyar Diyar Anadolu' teması

MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner

Önceki dönemlerde de başkanlık faaliyetini yürüten MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, bu kongrede tek aday olarak seçmenin karşısına çıktı. Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Usluer, 'Kıymetli Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin önderliğinde 'Diyar Diyar Anadolu' temasıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. İstikrarı bozmadan umuda doğru yol almaya devam edeceğiz' diyerek rotayı seçimlere çevirdi.

'Zillet İttifakı' söylemi gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk ittifaklaşma döneminde Millet İttifakı'na 'Zillet İttifakı' söylemiyle tepki almıştı. MHP ve AK Parti'de aynı söylemlerin tekrarlanması dinmişken, bugün Manisa'da yeniden dillendirildi. Muhalefetin 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerindeki çalışmaları sonrası söylemlerine dikkat çekerek 'Muhalefet partileri 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde ısrarlı olarak korumakla kalmamış tehditlerini iç sorunlara yürütmüştür. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Zillet İttifakı'nın maskesi düşmüş, bu seçimler ise Cumhur İttifakı'nın demokrasi zaferidir' dedi.

31 Mart 2023'teki Yerel Seçimler konusuna da değinen Tosuner, Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi ruhuyla başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere elimizdeki belediyeleri muhafaza ederek yeni belediyeleri de ekleyeceğiz' dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, çalışmalardaki başarıyı çalışanlara ithaf ederek 'Yapılan kamuoyu yoklamalarında Büyükşehir Belediyemizin ismini her zaman üst sıralarda yer alması, partimizin yöneticileri, MASKİ (Manisa Su ve Kanalizasyon İşleri) çalışanlarının başarısıdır. Ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, en fazla yatırım yapan belediye olma ödüllerini aldık. Çiftçimizi baş tacı ederek hiç desteklenmeyen üreticilerimizin her zaman yanında olduk. İlk günkü aşk, şevk ve ilk günkü heyecanımızla hemşerilerimize en güzel hizmetlerimizi ulaştırmak için can başla çalışıyoruz' dedi.

Siyaset dersi verdi

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, hem muhalefete çattı hem de belediyelerin sayısının artırmasında önemli notlar paylaştı. Kongrede divanlık yapan MHP Milletvekili Akçay, ayrıca siyaset dersi vererek 'Siyaset, gerçek olan olay ve olgularla yapılır. Gerçeklerden uzak, sanal siyaset üretmiyoruz. Milletimizle birlikte siyaset yapıyoruz. Ayrıca siyaset mümkün olanı gerçekleştirme sanatıdır. Milliyetçi Hareket Partisi de yüce milletimizin bize verdiği yetki ve temsiliyet çerçevesince 54 yıldır mümkün olanı gerçekleştirmiştir' dedi.

'Zillet İttifakı'nı canlandırma gayreti içerisindeler'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in her ilden aday çıkaracağı açıklamasına sert tepki gösteren Akçay, 'Çıkarın da bir görelim bakalım. MHP'nin bir büyükşehir belediyesi var. Cumhur İttifakı belediyesi olarak o da Manisa Büyükşehir Belediyesi. Ayrıca 10 il ve diğerleri de ilçe belediyeleri de olmak üzere 230 belediyeye sahip bir partiyiz. Şimdi bu 81 ilde aday çıkaracaklarını ve tek başlarına gireceklerini söyleyenlerin neredeyse bize yakın oyları olmalarına rağmen sadece 19 ilçe belediyeleri var. Bunlar yine ne yapıp edip Zillet İttifakı'nı canlandırma gayreti içerisindeler' dedi.

Konuşmaların ardından sandık başına giden delegeler, listelerin dağıtılmasıyla sandığa ilk oylar atıldı. Listede İl Başkanlığı yarışında eski başkan Cüneyt Tosuner'in yeniden seçilmesi, partide yeni yönetim ve eski adayın taze kanla sahaya daha aktif çalışacağı öngörülüyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme