MHP'li Şahin'den 'Özlale' yorumu: Tavşan aday

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-CHP İzmir ve MHP İzmir'in kongreleri peş peşe tamamlandı. CHP'de kongre 12 saat sürerken...

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-CHP İzmir ve MHP İzmir'in kongreleri peş peşe tamamlandı. CHP'de kongre 12 saat sürerken ertesi gün yapılan MHP İzmir İl Kongresi yaklaşık 5 saat sürdü.  Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Veysel Şahin, CHP İzmir'de dün gerçekleşen 12 saatlik kavgalı kongreyle kıyaslayarak, 'Bu da bizim farkımız' diye konuştu. Öte yandan Şahin, İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak işaret ettiği Ümit Özlale hakkında konuştu. Şahin, 'Ümit Özlale tavşan adaydır. Ben inanmıyorum aday olduğuna. Pazarlık yükseltmek için yapılan bir hamle' dedi.

'ÜZÜLEREK SEYRETTİM'

Şahin açıklamasında,  'Şükürler olsun İzmir'de Türk milliyetçileri bugün çok güzel, çok muntazam bir kongre gerçekleştirdiler. Hepimiz bir araya gelmekten, yeni yönetim kurmaktan çok mutluyuz. Dün gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresini ben de üzülerek seyrettim' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın'ın, 'İki saatlik kongre yapıyorlar' sözlerini eleştiren Şahin, 'Yüksel Taşkın geçen hafta bir saygısızlık etmişti, ben cevap vermemişti. Bugünkü kongremiz ona cevap oldu' diye konuştu.

'İZMİR BU ZULMDEN KURTULMALI'

Yerel seçimlere yönelik konuşan Şahin, 'İzmir'de daha etkili bir Cumhur İttifakı göreceğiz. Bütün hazırlıklarımız o yönde. Başarılı olmaya çalışacağız. Cumhur İttifakı 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde küresel sermayenin baskılarına rağmen çok başarılı oldu. Açık ara bir fark vardı. Yerelle genel birlikte senkronize çalışmayınca bir uyumsuzluk oluyor. İzmir'de de bu uyumsuzluğu görüyorsunuz. Tunç Soyer, söylediklerinin yüzde 80'inini yaptım diyor. 4,5 yılda 60 trilyon liramızı harcadı. Bize yaptığı 4 tane projeyi gösteremiyor. İstanbul'un, Ankara'nın, Adana'nın, Mersin'in mutlaka geri alınması gerekiyor. İzmir'in de mutlaka alınması gerekiyor. İzmir'in bu zulümden kurtulması gerekiyor. Anadolu'ya bakın, belediye hizmetinin ne olduğunu görün' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme