Milli bayramımızı kutlamayanların meydanda Türk Bayrağı yoktu yalanına dava açılacak

Torbalı’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Torbalı Belediyesi’nin Türk Bayrağı açmadığına yönelik bazı...

Torbalı'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Torbalı Belediyesi'nin Türk Bayrağı açmadığına yönelik bazı haber sitelerinde yalan haberler çıkmıştı. Torbalı Belediyesi'nin meydanda bin adet Türk Bayrağı dağıtmasına ve göndere Türk Bayrağı çekilmesine rağmen, bayrak direklerinden birinin arızalı olmasını fırsat bilerek 'Torbalı Belediyesi Türk Bayrağı açmadı' şeklinde yapılan yalan haberler, ortaya çıkan fotoğraflar ile çöktü.

AK PARTİ BAYRAMI KUTLAMADI

Öte yandan bu gazeteler bayrağı siyaset malzemesi haline getirirken, CHP'nin tam kadro katıldığı 19 Mayıs'taki çelenk törenine ve stadyumdaki kutlamalara AK Parti'nin katılmadığı ortaya çıktı. Aynı gün Binali Yıldırım'ın miting yapacağı yeri gezmeyi daha önemli kılan AK Parti'de üstelik tek bayram skandalı bu değildi. Cuma günleri 'Hayırlı Cumalar' mesajı yayınlayan AK Parti İlçe Başkanı Metin Yüğrük'ün ve İlçe Teşkilatının resmi hesabının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili tek bir paylaşım yapmaması da dikkatlerden kaçmadı.

BELEDİYE AVUKATLARI DAVA AÇACAK

Bunla ilgili tek bir haber yapmayıp sadece dün konser alanında bin adet bayrağı vatandaşlara dağıtan Torbalı Belediyesini hedef alan bu gazeteler için hukuk mücadelesi verilecek. Torbalı Belediyesi avukatlarının bugün bu provakatif haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Halkı kin ve nefrete sürükleyen bu gazetelere cezai yaptırımın uygulanması bekleniyor.
Hasan Demir

Bakmadan Geçme