Milli Eğitim Bakanı Tekin: Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda düzenleme var, ancak…

Bakan Tekin, “Ben ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, öğretmen arkadaşlarımızın itibarı, çalışma koşulları açısından yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi...

Bakan Tekin, 'Ben 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun, öğretmen arkadaşlarımızın itibarı, çalışma koşulları açısından yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi bir düzenleme; ama eksik. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararını da göz önünde bulundurarak daha kapsayıcı ve sorunları çözücü bir metnin hazırlanacağını da ümit ediyorum' dedi.

Milli Eğitim Bakanı, konuşmasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür' sözüne değinerek, dünya siyasal hegemonik düzenine karşı çıkılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, uluslararası metinlerdeki evrensel ifadesine eleştirilerde bulunarak, 'Neden bizim gibi toplumların aileye verdiği değer Evrensel İnsan Hakları metinlerinde yok?' sorusunu sordu.

Bakan Tekin, öğretmenlerin çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik daha kapsamlı bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını belirterek, 'Yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacağız diye tahmin ediyorum' şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme