Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör hedefleri büyük bir başarıyla vuruldu

Bakan Güler, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden yönetilen operasyonların gece boyunca Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine...

Bakan Güler, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden yönetilen operasyonların gece boyunca Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirildiğini ifade etti. Operasyonlarda görev alan kahraman pilotların büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayan Bakan Güler, 'Bu gece Irak ve Suriye'deki terör hedefleri kahraman pilotlarımız tarafından büyük bir başarıyla vuruldular. Bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz' dedi.

Ancak bu zaferin acı bir bedeli olduğunu belirten Bakan Güler, Pençe Harekat bölgesindeki çatışmalarda dün gece 6 kahraman evladın şehit olduğunu, 7 kahraman silah arkadaşının da yaralandığını açıkladı. Aynı şekilde, bugün de Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan çatışmalarda 6 kahraman evladın şehit olduğunu, 6 kahraman silah arkadaşının hafif yaralandığını söyledi.

Bakan Güler, şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, 'Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız' ifadelerini kullandı.

Güler, terörle mücadelede elde edilen başarıların devam edeceğini vurgulayarak, 'Dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken, bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156'ya ulaştı. Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın' şeklinde konuştu.

Bakan Güler, terör örgütünün hareket kabiliyetinin sona erdiğini belirterek, operasyonların devam edeceğini ve terörle mücadelede elde edilen tüm başarıların şehitlere ve gazilere ait olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme