MİT maskesiyle dolandırıcılık: Çift 11 bin dolarını kaybetti!

Eskişehir'de kendilerini MİT personeli olarak tanıtan dolandırıcılar, FETÖ ile ilişkilendirdikleri bir çifti 11 bin 750 dolar dolandırdı.

Eskişehir'de kendilerini MİT personeli olarak tanıtan dolandırıcılar, FETÖ ile ilişkilendirdikleri bir çifti 11 bin 750 dolar dolandırdı.

Eskişehir'de kendilerini MİT personeli olarak tanıtarak FETÖ ile ilişkilendirdikleri bir çifti dolandıran iki şüpheli, Kocaeli'de yakalandı. Dolandırıcılar, 11 bin 750 dolar değerinde parayı mağdur çiftten alarak kaçmaya çalışırken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

OLAY?

Edinilen bilgilere göre, Eskişehir'de yaşayan evli bir çift, telefonla kendilerini MİT personeli olarak tanıtan şahıslarla iletişime geçti. Dolandırıcılar, çifti FETÖ ile ilgili bir olaya karıştıkları yönünde korkutarak, evlerindeki altınları kuyumcudan bozdurarak 11 bin 750 dolar toplamaya ikna etti. Çift, parayı teslim etmek için Mahmudiye ilçesi Hamidiye Mahallesi'ne gitti.

Bir süre sonra dolandırıldıklarını fark eden çift, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

DOLANDIRICILARIN YAKALANMASI

Polis, dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahısların kullandığı aracı tespit etti. Plaka Tespit Sistemleri (PTS) yardımıyla, aracın Kocaeli ilinde olduğu belirlendi. Kocaeli'deki kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilerek, şüpheli şahıslar Kenan Ç. (40) ve Cem K. (21) yakalandı. Yapılan üst aramasında, dolandırıcılara ait 11 bin 600 dolar da ele geçirildi.

ADLİ SÜREÇ

Gözaltına alınan şüpheliler, Eskişehir'e getirilerek emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca, şüphelilerden Cem K.'nın daha önce 7 ayrı suç kaydının olduğu bildirildi.

Bakmadan Geçme