MİT'ten nokta operasyon: Sözde sorumlular etkisiz hale getirildi

MİT, PKK/KCK'nın sözde Toplumsal Alan sorumluları Berfin Roj kod adlı Caize Selber ve Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş'ı Irak'ın Süleymaniye bölgesinde etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın sözde Toplumsal Alan sorumluları olan Berfin Roj kod adlı Caize Selber ile Tekoşin Dilgeş kod adlı Emine Ulaş'ı Irak'ın Süleymaniye bölgesinde etkisiz hale getirdi.

MİT'in istihbarat ağı aracılığıyla tespit edilen teröristler, son olarak Süleymaniye'nin İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet gösteriyordu. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu iki terörist, PKK/KCK üst düzey yöneticileri ile yakın ilişkiler içindeydiler.

ÖRGÜTE LOJİSTİK DESTEK

Berfin Roj ve Tekoşin Dilgeş'in, aldıkları talimatlar doğrultusunda bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladıkları, toplanan parayı Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırı hazırlıklarında kullandıkları ve örgüte lojistik destek sağladıkları tespit edildi. Ayrıca, bu teröristlerin, terör örgütüne katılacak gençleri belirleyip teşvik ettiği, ideolojik propaganda yaparak gençleri manipüle ettiği ve Türkiye'deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği de öğrenildi.

Bakmadan Geçme