MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: Terörist kardeşlerin izi sürüldü!

MİT ve Emniyet, PKK/KCK'nın Avrupa yapılanmasında aktif olan Taşkıran kardeşlere yönelik operasyon düzenledi. Zeynep ve Zübeyde Taşkıran İstanbul'da, Hatın Şahbaz ise Balıkesir'de yakaladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul ile Balıkesir İl Emniyet Müdürlükleri, PKK/KCK terör örgütünün Avrupa yapılanmasında aktif olarak faaliyet gösteren Taşkıran kardeşlere yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Zeynep Taşkıran ve Zübeyde Taşkıran İstanbul'da, Hatın Şahbaz ise Balıkesir'de gözaltına alındı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MİT'in uzun süredir takibi altında olan üç kardeşin, PKK/KCK'nın Avrupa'daki faaliyetlerine önemli katkılarda bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan kardeşlerden Zeynep Taşkıran'ın, PKK/KCK'nın Fransa yapılanmasındaki eylem ve etkinliklere aktif şekilde katıldığı, Alman vatandaşlığı aldıktan sonra örgütsel faaliyetlerine “Zizik Şahbaz” ismiyle devam ettiği öğrenildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Diğer kardeş Hatın Şahbaz'ın ise özellikle Almanya'nın Köln ve Fransa'nın Paris şehirlerinde PKK/KCK adına gerçekleştirilen propaganda faaliyetlerine aktif katılım sağladığı kaydedildi. Üçüncü kardeş Zübeyde Taşkıran'ın ise PKK/KCK'nın kırsal kadrosunda yer aldıktan sonra Alman vatandaşlığı aldıktan sonra isim değişikliğine giderek "Denise Taşkıran" adıyla örgütsel faaliyetlerine devam ettiği bildirildi. Üç kardeş, gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon neticesinde, PKK/KCK'nın Avrupa yapılanmasına dair birçok bilgi elde edildi.


Bakmadan Geçme