Mitolojinin ışığında ödüller sahiplerini buldu

II. Uluslararası Mitoloji Film Festivali'nde, ödüller sahiplerini bulurken hangi senaryo kaleme alındı? Efsanevi ödüllerin kazananları kimler? Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve Dr. Ercan Kesal, neden bu özel ödüllere layık görüldü? Bu yılın teması neydi ve festivalin geleceği için ne tür planlar var? İzmir'de başlayan bu kültürel etkinliğin İstanbul ayağında neler yaşanacak? Sinema ve mitoloji tutkunlarını neler bekliyor? Tüm detaylar haberimizde...

II. Uluslararası Mitoloji Film Festivali'nin (UMFF) ödül töreni, Urla'daki Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde gerçekleştirildi. Törende, ünlü sunucu Toygar Köse'nin moderatörlüğünde senaryo yarışmasının kazananları açıklandı ve prestijli Ülgen (İyilik) ile Mergen (Bilgelik) ödülleri sahiplerini buldu.

TÜMAV Vakfı tarafından düzenlenen ve yazar Gülşah Elikbank'ın direktörlük görevini üstlendiği festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirildi. Alanında ilk olma özelliği taşıyan festivalin ödül törenine birçok davetli katılım gösterdi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Alev Parsa, Mergen (Bilgelik) ödülünün festival komitesi tarafından Prof. Dr. Mehmet Özdoğan'a verildiğini duyurdu. Arkeolog Prof. Dr. Özdoğan, Anadolu neolitik kültürü üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmakta ve Trakya'daki önemli arkeolojik kazılarıyla adından söz ettirmektedir.

TÜMAV Başkanı Filiz Ulusoy, festivalin mitolojinin geçmiş, günümüz ve gelecekteki anlamlarını çarpıcı bir şekilde gün yüzüne çıkardığını belirtti. Ayrıca, Ülgen (İyilik) ödülünün Dr. Ercan Kesal'a verildiğini açıkladı. Kesal, bu ödülü kazandığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek, iyiliğin günümüzdeki en değerli kavramlardan biri haline geldiğini vurguladı.

Festival Direktörü Gülşah Elikbank, Gain TV işbirliğiyle verilen senaryo ödülünün 50 bin TL olduğunu hatırlatarak, senaryolarını gönderen tüm katılımcılara ve jüri üyelerine teşekkür etti. Elikbank, yarışmada birinci olan senaryoyu festivalin sanat yönetmeni Gökmen Küçüktaşdemir ile birlikte açıkladı; birinciliği "Bebe Mezarlığı" senaryosuyla Ali Uygur Selçuk kazandı.

Festival, Manisa'daki söyleşi, konser ve film gösterimlerinin ardından 9 ve 10 Ekim tarihlerinde İstanbul'da devam edecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirilen festivaldeki tüm film gösterim ve söyleşiler halka açık ve ücretsiz olacak.

İstanbul Programı:

  • 9 Ekim

    • 18.30 - SÖYLEŞİ: Mitoloji Bize Ne Anlatıyor? (Doç. Dr. Serap Alper, Doç. Dr. Fatih Bakırcı, Gülşah Elikbank)
    • 20.00 - Narsistle Aşk
  • 10 Ekim

    • 20.00 - İkizler Takımı / Film Gösterimi – Animasyon

Festivalin bu bölümü, sanatseverlere ve mitoloji tutkunlarına benzersiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme