MİT’ten nokta operasyon!

MİT, Irak’ta kurduğu istihbarat ağı vasıtasıyla PKK/KCK üyelerini hedef almayı sürdürüyor. Yaptığı operasyonlarla terör örgütünün Türkiye’ye...

MİT, Irak'ta kurduğu istihbarat ağı vasıtasıyla PKK/KCK üyelerini hedef almayı sürdürüyor. Yaptığı operasyonlarla terör örgütünün Türkiye'ye yönelik faaliyetlerini engellemeye odaklanıyor.

MİT'in gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda, Türkiye'ye karşı eylem planları yapan ve Eriş Berxwedan kod adını kullanan Sadık Şeyh Ahmet'in Irak'ın Süleymaniye bölgesindeki Pencevin kırsalında faaliyet gösterdiği tespit edildi.

MİT'in saha ajanları, Türkiye'ye yönelik saldırı ve sabotaj planlarını destekleyen üst düzey PKK/KCK mensubu Sadık Şeyh Ahmet'in konumunu belirledi ve yürütülen nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Sadık Şeyh Ahmet, Suriye'deki rejim karşıtı hareketlerin başlamasının ardından Türkiye'ye gelmişti. Berxwedan kod adını kullanan Ahmet, 2015 yılında Suriye'ye dönerek PKK/YPG içinde silahlı faaliyetlere başladı. Uzun bir süre boyunca farklı pozisyonlarda örgüt adına Suriye'de faaliyet gösterdi ve daha sonra Irak'a geçti. Son zamanlarda ise örgütün Irak-İran sınır hattındaki üst düzey mensuplarıyla birlikte hareket etmekteydi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme