MİT’ten PKK/KCK’nın sözde sorumlusuna operasyon!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik gerçekleştirdiği bir operasyonla, “Tekoşin Cizre” kod adlı Ayşe...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik gerçekleştirdiği bir operasyonla, 'Tekoşin Cizre' kod adlı Ayşe Arslan'ı etkisiz hale getirdi. Söz konusu operasyon, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde nokta atışı bir şekilde gerçekleştirildi.

Güvenlik kaynaklarına dayalı olarak elde edilen bilgilere göre, MİT, Ayşe Arslan'ı takibe aldı. Arslan, 2004 yılında terör örgütü PKK'ya katıldı ve 2014 yılında terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG içinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Arslan, aynı zamanda terör örgütü PKK/KCK'nın Hakurk bölgesindeki toplumsal alan sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.

MİT, bu operasyonla Ayşe Arslan'ı etkisiz hale getirerek terör örgütü PKK/KCK'ya karşı önemli bir adım atmış oldu. Bu gelişme, terörle mücadeledeki devletin kararlılığını ve etkili bir şekilde terör örgütleriyle mücadele etme kapasitesini bir kez daha gösteriyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme