Modacılar Son Çeyrekten Umutlu

TİM Sektörler Konseyi Üyesi ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, 2023'ten devam...

TİM Sektörler Konseyi Üyesi ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, 2023'ten devam eden problemlerle 2024 yılına girdiklerini, seçimlerinde geride kalması sonrasında piyasalarda bir toparlanma beklediklerini, sıkı para politikasıyla enflasyonun kontrol altına alınmaya başlanmasıyla birlikte 2024 yılının son çeyreğinde hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatında bir toparlanma beklediklerini dile getirdi.

TASARIM GÜÇLERİNE GÜVENİYORLAR

İçinde olduğumuz yılın ilk 6 ayını kaybettiklerini belirten Sertbaş, 2024 yılının ikinci yarısıyla ilgili ise şunları söyledi: 'Yılın tamamını kaybetmeyi hiçbirimiz göze alamayız. Ana ihraç pazarımız Avrupa yılın ikinci yarısında ekonomik toparlanma yaşayacaktır diye umuyoruz, bu noktada biz de sipariş için hazır olmalıyız. Tasarım gücümüz, esnek yapımızla kaybettiğimiz müşterileri geri kazanmalıyız. İçerdeki maliyet kaynaklı sorunları çözebilirsek, ihracatçı biraz rahatlarsa eski parlak dönemlerimize döneceğimize inancım tam. Hep birlikte, 2024'ü başarıyla tamamlayacağımıza inancım tam.'

İHRACAT 2023'TE YÜZDE 9 AZALDI

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı olağan mali genel kurul toplantısında sektörünün 2023 yılı ihracat performansı hakkında konuşan Sertbaş, 'Türkiye geneli hazır giyim ve konfeksiyon ihracatımız işçilik/enerji maliyetlerindeki artışlar, Avrupa'daki durgunluk, Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı belirsizliklerden dolayı önceki yıla göre yüzde 9 azalarak 19,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

'118 FİRMAYLA 8 FUARA KATILDIK'

'Yurt dışı faaliyetlerimize ara vermeden devam ettik' diyen Sertbaş, '2023 yılında Premiere Vision New York Fuarı'na Ocak ve Temmuz aylarında 18 firmayla, Almanya'da Munich Fabric Start Fuarı'na ocak ve temmuz aylarında 23 firmayla, Paris'teki Premiere Vision Fuarı'na Şubat ve Temmuz aylarında 41 firmayla katılım sağladık. 2024 yılında Munich Fabric Start Fuarı'na 23-25 Ocak 2024'te 10 firmamızla, Premiere Vision Paris Fuarı'na 06-08 Şubat 2024'te 26 firmamızla birlikte katılım sağladık. Milli katılım düzenlediğimiz 8 fuara toplam 118 firmamızla katılım sağlamış olduk. Yurt içinde de İZFAŞ tarafından organize edilen Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı'na 17-19 Ekim 2023 tarihlerinde 35 firmamızla iştirak ettik. 21-24 Kasım 2023 tarihlerinde 17. kez düzenlenen Türkiye'nin en büyük gelinlik, damatlık & abiye fuarı IF Wedding Fashion İzmir fuarında üyelerimizin katılımını teşvik ettik' diye konuştu.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme