MODEKO’nun gündemi İnciraltı

 Fuar İzmir'de 34'üncü Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı açıldı. Türkiye’nin mobilya alanındaki en büyük fuarlarından biri olan...

TAKİP ET

 Fuar İzmir'de 34'üncü Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı açıldı. Türkiye'nin mobilya alanındaki en büyük fuarlarından biri olan MODEKO'nun açılış konuşmalarında farklı bir konu gündem oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya arasında 'İnciraltı Planlaması' tartışması yaşandı.

Kaya'nın planlamanın kent için önemli bir vizyon projesi olduğuna dikkat çeken konuşmasının ardından Soyer ikinci kez kürsüye çıktı ve 'Sayın vekilimiz Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı'nın çok önemli bir vizyon projesi sunduğunu söyledi. Katılmamız mümkün değil, çünkü ortak akıl işletilmeden çıkan planlar maalesef geleceği aydınlatmıyor' dedi. 

Torbalı Mobilya OSB

Yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin'in haberine göre konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Kaya, merkezi hükümet tarafından yapılan yatırımların ihracata pozitif etkilerinin olduğunu belirtti. Kaya ayrıca İnciraltı planlarının şehre değer katacağını iddia ettiği konuşmasında Torbalı Mobilya OSB'nin kurulması noktasında emek harcadıklarını söyledi. Kaya açıklamasında 'Özellikle İzmir marka kent olabileceği pek çok potansiyeli olan bir şehir fakat şehir merkezine sıkışması, plansızlık bu potansiyelin ortaya çıkmasını engellemiştir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için kolları sıvadık. Bakanlığımız tarafından yapılan İnciraltı planları şehrimize değer ve vizyon katacaktır. İnciraltı sağlık turizminin, termal turizmin merkezi olacak. Sağlık ve termal turizminde Avrupa'nın merkezi olacağız. Hak sahipleri ise yatay mimari üzerinde haklarına kavuşacak' dedi.

İnciraltı Tartışması

 Sektöre verilen destekler üzerine yaptığı ilk konuşmasının ardından kürsüye yeniden çıkan Başkan Soyer, AK Partili Kaya'nın İnciraltı planlarıyla ilgili düşüncelerine katılmadığını söyledi. Sektörde ihracatın artmasında ortak aklın önemine dikkat çeken Soyer, 'ortak akıl' konusu üzerinden Kaya'ya gönderme yaparak 'Şehrimiz, Fuarlar Şehri. Bu sektörün ileri gitmesinde ortak akıl yaratılmasının çok büyük payı var. Ticaret Bakanlığından KOSGEB'e, Büyükşehir Belediyemizden odalarımıza herkesin katkısı var. Ne zaman ki ortak akıl büyüyor genişliyor başarı da artıyor. O nedenle sayın vekilimiz Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı'nın çok önemli bir vizyon projesi sunduğunu söyledi. Katılmamız mümkün değil, çünkü ortak akıl işletilmeden çıkan planlar maalesef geleceği aydınlatmıyor' dedi.

 

Bakmadan Geçme