Muğla'da yanan alanlar otellere mi tahsis edildi| Resmi açıklama var!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarının ardından, yangın sonrası yanan alanların bazı şirketlere tahsis edildiği yönündeki iddialara yanıt vermek amacıyla Orman Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yanan orman alanlarının herhangi bir şirkete tahsis edilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.


Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Yangınla Mücadelede Teknoloji Kullanımı: Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadeledeki tecrübesi, yetişmiş personeli ve kullandığı teknolojilerle dünya çapında takdir edilen bir konumda olduğunu vurguladı. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele için düzenli araştırmalar ve yeni teknolojilerin takip edildiği ifade edildi.

2021 Yılı Yangın Mücadelesi: 2021 yılında orman yangınlarına karşı kara gücünün yanı sıra 3 amfibik uçak, 39 yangın söndürme helikopteri ve 4 İHA ile hava gücünün aktif olarak kullanıldığı belirtildi. Ayrıca, uçuşa elverişsiz olan Türk Hava Kurumu uçaklarının TUSAŞ tarafından teknik iyileştirme ve bakım süreçlerinden geçirildiği kaydedildi.

Yeniden Ormanlaştırma Çalışmaları: Yangın sonrası sahada yeniden ormanlaştırma çalışmalarının başladığı, Muğla ilinde 50.602 hektar alanda yanan alanın temizlenmesi ve ağaçlandırma çalışmalarında 20 bin kişinin görev aldığı bilgisi verildi. Bu çalışmalarda yaklaşık 300 iş makinesinin kullanıldığı, 3 milyonun üzerinde fidanın toprakla buluşturulduğu ve 200 tonun üzerinde tohum atıldığı bildirildi.

Bodrum'daki Yangın Alanları: 2001 yılında Bodrum'da meydana gelen yangınla ilgili olarak, bu alana bir şirketin tahsisi veya kullanımına verilmesi gibi bir durumun olmadığı vurgulandı.

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü, yangınla mücadele ve yeniden ormanlaştırma çalışmalarının sürdüğünü, geçmişte ormanla kaplı olan alanların başarılı bir şekilde yeniden ağaçlandırıldığını ve halkın güvenliğini ön planda tutarak çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Bakmadan Geçme