Muğla’da 100 hektar alan kül oldu 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangını, 18 saat süren mücadele sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 100...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangını, 18 saat süren mücadele sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 100 hektarlık alan zarar gördü.

Bodrum'un Pınarlbelen Mahallesi'nde dün saat 14.15 sıralarında başlayan orman yangınına, çıkış nedeni henüz belirlenememiş, 8 uçak, 10 helikopter, 2 jandarma helikopteri, 2 Kara Kuvvetleri helikopteri, 120 arazöz, 50 itfaiye aracı, 1 UMKE aracı, 2 ambulans, 5 TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı), 16 su tankeri ve 500 personel ile müdahale edildi. Rüzgarın etkisiyle Etrim Köyü Sevda Tepesi'ne doğru yayılan alevlerle hava araçları yüzlerce sorti yaparak mücadele etti. Karadan ise orman işçileri ve itfaiye ekipleri, zorlu arazi koşullarında metrelerce hortumu kilometrelerce mesafe taşıyarak yangınla mücadele etti.

ÇALIŞMALAR 18 SAAT SÜRDÜ 

Yangın 18. saatte kontrol altına alındıktan sonra, sabahın aydınlanmasıyla birlikte helikopterler ve uçaklar soğutma çalışmalarına başladı. Sabah erken saatlerde, 4 helikopter ve 6 uçak yanmış alanları soğutmak için görevlendirildi. Havadan çekilen görüntülerde yanık bölgeler belirlenirken, kara ekiplerinin de ormanın iç bölgelerinde soğutma çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme