Muhasebeciler Bakan Şimşek’i dinlemedi, kendi zam oranlarını ilan etti!

Sözcü’nün haberine göre Muhasebeciler, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği ücret tarife zammını yetersiz buldukları için kendi...

Sözcü'nün haberine göre Muhasebeciler, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği ücret tarife zammını yetersiz buldukları için kendi zam oranlarını ilan ettiler. Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı yüzde 58.46 oranındaki zamın, yaşanan gerçek enflasyon karşısında çok düşük kaldığını düşünerek kendi zam oranlarını yüzde 106 olarak duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, muhasebeci ve mali müşavirlerin alacakları asgari ücret tarifesine yüzde 58.46 oranında zam yapmıştı. Ancak TÜRMOB, bu zam oranının enflasyonun üzerinde olmadığını, işlerin bu oranla yürütülemeyeceğini belirterek üyelerine yüzde 106 zam yapmalarını önerdi ve Bakanlığın belirlediği zam oranını reddetti.

TÜRMOB'un açıklamasında, mali müşavirlik asgari ücretlerinin yüksek enflasyon karşısında önemli ölçüde azaldığı vurgulandı. Bakanlık nezdinde beklenti ve taleplerini iletmelerine rağmen, yapılan hesaplamalar sonucunda asgari ücret tarifesine yüzde 106 zam yapılması gerektiğini ve bu konuda Bakanlığa başvuru yapıldığını ifade etti.

Açıklamada, 'Hazine ve Maliye Bakanlığı, enflasyonla mücadele gerekçesiyle yüzde 58.46 oranındaki tarifeyi kabul etti. Ancak ülkemizin enflasyonla mücadelesine saygı duyuyoruz, fakat mali müşavirlik ücretlerinin diğer meslek gruplarından farklı bir değerlendirme görmesini kabul etmiyoruz. Bu nedenle 2024 yılı Tarifesinin bu şekilde uygulanamayacağını düşünüyoruz' ifadeleri yer aldı.

TÜRMOB, mevcut tarifenin işlevsiz hale geldiğini ve meslek mensuplarının önerilen ücretlerin altında iş yapmaması gerektiğini vurgulayarak, yeni bir tarife yapısına geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme