Mustafa Tunç Soyer kimdir?

2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna oturan Soyer, tekrardan koltuğa oturmak için Büyükşehir Aday Adayı...

TAKİP ET

2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna oturan Soyer, tekrardan koltuğa oturmak için Büyükşehir Aday Adayı oldu.

1959 yılında Ankara'da doğdu. Çocukluğunda geldiği İzmir'de Bornova Anadolu Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve avukat olarak mezun oldu. İsviçre Webster Üniversitesi'nde Uluslarası İlişkiler, Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Birliği ihtisas alanlarında yüksek lisans yaptı.

2003 yılında dönemin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'ya sunduğu mali kaynaklar raporunun ardından Piriştina'nın danışmanı olarak çalışmaya başladı. 2004 ile 2006 yılları arasında İTO (İzmir Ticaret Odası) Dış İlişkiler Müdürü ve Genel Sekreterlik görevini yaptı. 2006 yılında ise Dışişleri Bakanlığı tarafından organize edilen EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi'nde Genel Sekreterlik görevinde bulundu.

2009 yılında CHP'den Seferihisar Belediye Başkanlığı aday adayı olarak gösterildi ve 2014 yılına kadar Seferihisar Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. 2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık seçimlerinde yüzde 58 oy ile başkanlık koltuğuna oturdu. İngilizce ve Fransızca bilen Soyer, şimdiki eşi Neptün Soyer ile 1988 yılında evlendi. Duygu ve Defne Soyer isimli iki kız babasıdır.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme