'Mutlu Çocuklar Sokağı'' etkinlikleri 5 bin çocukla buluştu

Konak Belediyesi, yaz tatili boyunca düzenlediği 'Mutlu Çocuklar Sokağı' etkinlikleri ile 18 mahallede yaklaşık 5 bin çocuğa ulaşarak sokakları oyun alanına dönüştürdü.

Konak Belediyesi, yaz tatili boyunca düzenlediği “Mutlu Çocuklar Sokağı” etkinlikleriyle 18 mahallede yaklaşık 5 bin çocuğa ulaşarak, sokaklarda özgürce oyun oynamalarına olanak tanıdı. Etkinlikler, geleneksel sokak oyunlarını yeniden canlandırarak çocukların sosyal gelişimine katkı sağladı.

Yaz Boyunca Sürdürülen Etkinlikler

Temmuz ayından bu yana 3 ay boyunca her hafta iki farklı mahallede gerçekleştirilen “Mutlu Çocuklar Sokağı” etkinlikleri, Konaklı çocukların sokaklarda güvenle oyun oynamalarını sağlamak amacıyla trafiğe kapatılan alanlarda düzenlendi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, etkinliklere katılarak çocuklarla bir araya geldi ve onların mutluluğunu paylaştı.

Eğlenceli Etkinlikler ve Atölyeler

Etkinlikler kapsamında çocuklar, çiçek dikiminden çevre bilgilendirmeye, mask boyamadan el becerileri geliştiren atölyelere kadar pek çok faaliyetle tanıştı. Basketbol, voleybol ve minyatür kale futbolu gibi spor aktiviteleri de sunulurken, geleneksel sokak oyunları olan ip atlama, hulahop çevirme, istop ve seksek gibi oyunlar da oynandı. Ayrıca, zeka oyunları yarışmaları ve legolarla yapılan yapbozlar, çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı oldu.

“Çocuklarımızın Mutluluğu Bizim İçin Değerlidir”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, etkinliklerin çocukların oyun kültürünü yeniden canlandırma amacı taşıdığını belirtti. “Mutlu Çocuklar Sokağı, sokaklarımızın oyun alanı haline gelmesini sağladı. Bu etkinlikler, çocuklarımızın keyifli oyunlarla sosyalleşmesine olanak tanıdı. Okulların açılmasıyla biteceği sanılan etkinliklerimiz bir süre daha devam edecek” dedi.

Gelecek Dönem Planları

Konak Belediyesi, yoğun ilgi gören “Mutlu Çocuklar Sokağı” etkinliklerinin çocukların yüzlerindeki mutluluğu artırmaya devam edeceğini ve yaz tatilinin ardından da çeşitli aktivitelerle çocukları buluşturmayı planladığını açıkladı. Bu tür etkinliklerin, Konak'ın sosyal yaşamına katkı sağladığına vurgu yapıldı.

Bakmadan Geçme