Narin'in köyündeki çocuklara yönelik ön rapor hazırlandı

Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın yaşadığı bölgede, psikososyal destek ekibi tarafından hazırlanan ön rapor tamamlandı.

Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın yaşadığı bölgede, psikososyal destek ekibi tarafından hazırlanan ön rapor tamamlandı.

Raporda, çocukların yaşanan olayla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, ailelerin bu konuyu sıkı bir şekilde telkin ettikleri ihtimali üzerinde duruldu. Raporda yer alan ifadeler şu şekilde:
“çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış ya da anlamlandıramamış olabilecekleri veya aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde telkinde bulunulduğu”

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI

Narin'in kaybolduğu ihbarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı ekipler, Tavşantepe Mahallesi'nde psikososyal destek çalışmalarına başladı. Bakanlık, okulların açılması sürecinde 7-13 yaş arası 50'ye yakın çocuğa destek veriyor. Uzmanlar, stres, kaygı ve korku anlarında yapılması gerekenler gibi konularda çocuklarla oturumlar gerçekleştiriyor. Hazırlanan ön rapor, bu oturumların sonuçlarını ve çocukların durumunu içeriyor.

YAŞANAN OLAYIN ETKİLERİ

Raporda, çocukların günlük yaşamlarının çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin varlığı nedeniyle etkilendiği ve bu durumun psikolojik ve sosyal uyumlarını zorlaştırdığı değerlendirmesi yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların psikolojik iyilik hallerinin daha derinlemesine incelenmesi için talimat verdi.

TAVŞANTEPE ÖZEL EKİBİ OLUŞTURULUYOR

Bakanlık, Tavşantepe'deki çocukların durumunu iyileştirmek ve günlük yaşam rutinlerini eski düzene kavuşturmak amacıyla daha kapsamlı bir ekip oluşturacak. Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak özel ekibin, köyde yas ve travma süreçleri üzerine çalışmalar yapması planlanıyor. Daha detaylı çalışmalara, soruşturmanın tamamlanmasının ardından başlanacağı bildirildi.

Bakmadan Geçme