Nepal'deki selden yürek burkan fotoğraflar: Can kaybı 151'e yükseldi

Nepal'de geçtiğimiz cuma gününden bu yana devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları, büyük bir felakete neden oldu.

Yetkililer, bu doğal afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 151'e ulaştığını ve 56 kişiden hâlâ haber alınamadığını bildirdi.

İKİ YOLCU OTOBÜSÜ TOPRAK ALTINDA KALDI

Başkent Katmandu'ya giden ana yol üzerindeki bir bölgede meydana gelen heyelanda, iki yolcu otobüsü toprak altında kaldı. Bu olayda 16 yolcu hayatını kaybetti. Sel ve toprak kaymaları, özellikle dağlık bölgelerde büyük tahribatlara yol açarak, birçok ailenin evsiz kalmasına neden oldu.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Eğitim Bakanlığı Sözcüsü Lakshmi Bhattarai, sel ve toprak kaymalarından etkilenen bölgelerdeki okullarda 3 gün eğitime ara verildiğini açıkladı. Bu süre zarfında, zarar gören altyapının onarılması ve öğrencilerin güvenliği için gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.

Nepal'deki bu felaket, bölgenin iklim değişikliği ve aşırı hava koşullarına maruz kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve kayıp kişilerin bulunması için tüm çabaların gösterildiğini belirtti.

Bakmadan Geçme